23 Şubat 2013 Cumartesi

Hayaller

            Hani başarmak istediğimiz şeyleri listeleriz ya, işte o listede bir şeylerin üstünü çizmek kadar güzel bir şey yok. Hedefleri gerçekleştirip diğerlerine geçmek, yeni hedefler yazmak insana çok büyük bir mutluluk veriyor. Bazen insan unutuyor kurduğu hayalleri, sanki planlayınca gerçekleşmesini garantilemiş gibi atıyoruz bir köşeye. Ama çabalamak lazım. Mesela listeyi sürekli göz önünde olacak bir yere asmak lazım, çalışma masası gibi. Ya da mesela gitmek istediğiniz bir şehir mi var ? O şehrin en güzel resimlerini alın koyun masanıza, panonuza asın, sürekli hayalinizi gerçekleştirmeyi ne kadar istediğinizi hatırlatsın size. Ben listemdekilerden birinin üstünü çizdim. 



       Çok şükür başardım, direksiyon sınavından geçtim ! Nasıl gıcık hocalar vardı arabada anlatamam. Yanımda oturan hoca (hoca dediklerim de sadece not vermek için okul müdürleri arasından seçilen insanlar) zaten meymenetsiz, insanın moralini sıfıra düşüren cinsten biriydi. Tek hatam arabayı kaldırırken sola sinyal vermeyi unutmaktı, onun dışında her şey yolunda gitti. Hoca gereksiz bir şekilde direksiyona müdahale etti ara sıra. Direksiyonu topla, yanaş gibi uyarılarda bulunup beni sinir etti. Ama 80 almamı engelleyemedi. 4 kişi gittik, en yakın iki arkadaşım kaldı maalesef. Arkada da gudubet bir kadın vardı. The Big Bang Theory'de Sheldon'ın sevgilisi Amy var ya, heh işte onun kısa saçlısını düşünün. Ama gıkı çıkmadı neyse ki.

      Asıl rezillik sınav alanında birden yol çalışmasının başlamasıydı. Gerçekten şaka gibi bir gün geçirdik. 2.5 saat diğer öğrencileri bekleyerek donduktan sonra zaten ayaklarımızı hissetmemiz bile mucizeydi. Bir baktık iki tane İski aracı geldi, iki işçi de yolu kazmaya başladı. Hocalar uyardı ama bana mısın demediler. Dubaları ileri aldık da devam ettik sınava. Burası Türkiye sonuçta.

      

6 yorum:

  1. merak ettiğim bir şey var :)

    ehliyetini alıp kullanamayanlardan mısın?

    YanıtlaSil
  2. pera :))) daha yeni sınavı geçtim henüz ehliyetimi almadım bir ay içinde alacağım ama aldıktan sonra da hemen kullanamam heralde :) zaten şu an arabamız yok pratik de yapamayacağım ama derslerde fena değildim :)

    YanıtlaSil
  3. moira biliyor musun ben de derslerde kendme güveniyordum, ohh 1-2 aya çıkarım trafiğe diyordum.

    ama şimdi al kızım git dese bizimkiler, yok kalsın otobüsle giderim derim.

    zaten o kadar kötüyüm ki, vermezler bile :D

    YanıtlaSil
  4. pera eheheehe ben de şu an kesinlikle trafiğe çıkmaya cesaret edemem, hele ki İstanbul trafiği... ama isterdim ya daha hevesimi alamadım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...