6 Mart 2013 Çarşamba

Bu Sefer De Siz Benim Yerime İçin

     Kantaron çayı içmeyi bırakmışım farkında olmadan. Halbuki ara vermemem gerekirdi. Kendimi iyi hissettiğim için her şey iyi gitmeye devam edecek sandım. Enerjimi kullanmayı öğreten kitabımı okumayı ihmal ettim. Meditasyon yapmaya başlayacaktım ama onu da unuttum. Ve bugün tüm psikolojik sorunların tekrarlandığı gün oldu tabi ki. Çok şaşırdık değil mi ? Ama bugünün diğerlerinden farkı suçluluk hissetmemem. Suçluluk her şeyden daha kötü bir duygu. Korkudan, düşüncelerini kontrol edememekten, iç sesin sevdiğin her şeye ve herkese küfür etmesinden... Suçluluk duygusu hissetmektense depresyona girmeyi, hatta akıl hastanesine yatmayı tercih ederim. Bütün gece sevgilime yavşayan eski en yakın arkadaşımla uygunsuz rüyalar görmüşken nasıl normal bir gün geçmesini bekliyordum ki ?


     Durumun farkına varınca hemen kendime bir kantaron çayı yaptım. Hem de içine başka hiçbir şey koymadan, iğrenç tadıyla içtim. Bir saat sonra işe yaramadığını fark edince arkasından bir de Paxera attım. Biraz sakinim şimdi. Kendime liste yapacaktım biliyor musunuz ? Ben kendime liste yapıyorsam iyiyim demektir. Umutluyum demektir. Listede yazanları yerine getireceğime inancım olmasa neden liste yapayım ki değil mi ? Ama yapamadım. Masamı düzeltecektim, odamı toplayacaktım, günlük yazacaktım, planlar yapacaktım, ders notlarımı okuyacaktım... Ama hiçbirini yapamadım. Sabah kahvaltımı yaptım, bu saate kadar dizi izleyip sigara içtim. Ki evde yalnızken hiç içmemeye alışmıştım biliyor musunuz ? Tırnaklarımın kenarlarındaki etleri son bir haftadır koparmıyordum. Artık düzelmeye başlamışlardı. Hala biraz pembeydi ama yaraları geçmişti. Zamanla normal ten rengine dönecekti ve parmak izim tekrar oluşacaktı. Bugün kendimi yine etimi koparırken yakaladım. Defalarca. İki elimi birleştirip, koltuk altıma koyup, üstüne oturup, parmaklarımı birleştirip engelledim kendimi. 

     Belki akşam enerjimi toplarım. Belki yarın güzel bir gün olur. Ama liste yapmazsam olmaz işte, liste yapmalıyım. Ama yapamıyorum.

     Güneş parlarken enerjisini kullanamayan bir insan ışıklar sönmüşken nereden enerji alabilir ki ?

8 yorum:

  1. selam,
    ben bir ruh hastası olarak derim ki; psikoloji, kurcaladıkça bozulur. en iyisi fazla kurcalama. bende post travmatik bozukluk, öfke patlamaları vs mevcuttur. yıllarca o gelişim kitaplarını okudum, her insan ayrı imal edilmiştir. orada yazanların sana irdelemen lazım. madem okuyorsun; uymayanları ele derim.

    en önemlisi; spor yap, serotonin için bu şart. meditasyon yapmayı ve diyaframdan nefes almayı öğren. bir de haftada iki gün yüz-kaslarını çalıştıran hareketler vardır. onları yap. işteyim, evde linki var atacağım. en önemlisi de, kendini suçlamamak için erişilmesi güç hedeflerden uzak dur. her işi bugün yapmak zorunda değilsin.

    umarım biraz olsun daha iyisindir.

    Serhan.

    YanıtlaSil
  2. bence bu ruh halin biraz da seninle alakalı. her ne kadar iyi olacak diyosan da bu postunda o kadar belli ki umutsuzluğun. kimse başkasının neler yaşadığını bilemez elbette ama bir de bardağın dolu tarafını görmek gerekir. bana hep boş tarafına bakıyormuşsun gibi geldi.

    YanıtlaSil
  3. seroo çoookkkk teşekkür ederim. :) Haklısın kurcaladıkça bozuluyor. Çok kurcalamamaya çalışıyorum ama bazen ona çabalamak bile kurcalamak demek, anlamışsındır ne demek istediğimi. Ama bugün daha iyiym sanırım. O dediklerine kesinlikle dikkat edeceğim. Yüz hareketlerini merak ettim, gönderirsen çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. mirella o kadar haklısın ki... Her halimiz, her şey bizimle alakalı biliyorum. Dolu taraftan baktığım da çok oldu ama bu defa bakamadım işte, hatırlattığın için teşekkürler, daha fazla çaba göstermeliyim.

    YanıtlaSil
  5. güzel günleri özlüyor insan. ama yaşamının bilincindeyse suçluluk yanından bile geçmez zaten. umutlusun çünkü en azından.

    YanıtlaSil
  6. Kızılgın çok haklısın.. :)

    YanıtlaSil
  7. Psikolojim kötü olduğunda ben de aynı şeyi yapıyorum. Liste. Gerçekten umut demek yapılacaklar listesi yapmak.

    YanıtlaSil
  8. Mila evet çok işe yarıyor gerçekten, bir sürü minik defter ve renkli kalem alıyorum sırf o süreçlerde işe yarasın diye :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...