15 Mart 2013 Cuma

Günde Yarım Saat

     Sizlere günde yarım saat yönteminden bahsetmek istiyorum. Kendim denedim, ama sonunu getiremedim. Şu andan itibaren getireceğime inanıyorum. Bu kitaptan okuduğum bir şey değil. Lisedeyken edebiyat hocamın paylaştığı bir şeydi. Bir öğrencisinin deneyip başarılı olduğu bir çalışma yöntemiymiş. Bloga yeni eklediğim 2013 hedeflerim bölümünde bazı şeyleri bu yöntemle gerçekleştirmeye karar verdim. Yöntem çok basit. 

     Önce gerçekleştirmek istediğiniz bir hedef seçiyorsunuz. Örneğin bir konuda uzmanlaşmak. Bir müzik aleti çalmak olabilir, ya da dil öğrenmek. Üstünde çalışarak kendinizi geliştirebileceğiniz her konu olabilir. İşte bu hedefi belirledikten sonra, aksatmadan her gün, günde sadece yarım saat bu hedefiniz için çalışıyorsunuz. Ama bu yarım saat içerisinde dikkatinizi sadece çalıştığınız şeye odaklıyorsunuz, yani o yarım saatin hakkını vermeniz gerek. İşte bu kadar. Gerçekten aksatmadan, hakkını vererek her gün yarım saat çalışırsanız, bir sene sonra o konuda tamamen kendinizi geliştirmiş oluyorsunuz. Dili en azından teorik kısmıyla öğrenmiş (pratik yapmadan emin olamayız) oluyorsunuz, ya da o enstrümanı çalmayı öğrenmiş, çok iyi bir şekilde çalıyor oluyorsunuz. 


    Ben İngilizce ve piyano için bu yöntemi kullanacağım. Günde bir saatimi vererek çok iyi bir şekilde piyano çalabilirsem ve ingilizce öğrenmiş olursam ne ala. Hiçbir şey öğrenmemiş olmam zaten imkansız o kadar çalışmayla. Yani bir kaybım yok. Aslında ders çalışma konusunda da aynı şeyi yapmak istiyorum ama bu kadar çok hedef belirlersem hiçbirini gerçekleştiremem, üşenirim diye korkuyorum. Ama buna da sıraya koymak gibi bir çözüm bulabilirim. 

     İşte yöntem böyle. Belki işten güçten dolayı çok zaman veremediğiniz ama gerçekleştirmeyi çok istediğiniz hedefleriniz vardır. Siz de deneyebilirsiniz. Kaplumbağa adımlarıyla ilerliyoruz bu sefer.

6 yorum:

  1. gerçekten ilginç kolay ve güzel bir yöntem ama. hiç düşünmemiştim

    YanıtlaSil
  2. İngilizceye ben de başladım. Ama speaking yapacağım biri yok. Farklı şehirde okuyan arkadaşımın da aynı sorunu var, biz de yazışmalarımız bundan sonra ingilizce olsun diye hedef koyduk bakalım derdimizi ne kadar iyi anlatacağız diye. Fakat bu arkadaşım benden 1 kur önde. ve ikimizin de vizeleri kapıda diye, vize sonrasına erteledik yani 2-3 haftamız var. Ben o sırada onun kuruna yetişir çekinmem diye düşünüyorum.

    Dil dışında ayrıca istediğim üstelik sırf uğraşmak istediğim için sahip olduğum bir şey daha var. Fotoğraf! Ama onun için yarım saat yeterli değildir diye düşünüyorum üstelik ne çekeceğim ki evin orda, ha bir de profosyonel eğitim almadan başlayıp kendi kendimi soğutmak istemiyorum.

    Yanlış mıyım?

    Sana da bol şans. Şevk verdin yazınla bana :)

    YanıtlaSil
  3. Bir işte iyi olabilmek için ona 1000 saat mi ne harcamak lazimmis...küçük adımlar iyi fikirdir yinede bir yerden başlamak gerek sonuçta

    YanıtlaSil
  4. Kızılgın öyle ama maalesef bugün uygulayamadım arkadaş kurbanıym :)

    YanıtlaSil
  5. pera çok iyi yapmışsınız çok iyi bir fikir ingilizce yazışma ben de uygulayayım bunu :) evet fotoğraf pek bunun uygulanabileceği bir alan değilmiş :)
    Aslında eğitim almadan da çok güzel fotoğraflar çekebilirsin ama bence de evin orda başlama sıkılırsın belki soğutur seni, farklı yerlere gidebilirsin, kalabalık yerlerde insanların surat ifadelerini yakalayabilirsin mesela. :) şevk verdiysem ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  6. Amigdaladan Konuşmalar bunu ilk defa duydum mantıklı gerçekten ama bin saati günde yarım saatle bir senede tamamlamak imkansız :) evet adımları küçük tuttum bu sefer, hayal büyüdükçe ulaşamama korkusu başlıyor ve insanı uzaklaştırıyor, bu kadarını yapamam dedirtiyor. Hedefleri yakın tuttum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...