22 Mart 2013 Cuma

Kadınlar Garip Varlıklar

      Mutlu günler ! Bence bir güne mutlu uyanmanın bir numaralı koşulu uykuyu almak. Hani böyle saat çalmadan uykumuzu almış bir şekilde uyanırız ya. Güzel bir kahvaltı, sonrasında evdeysek kahve ve kitap, programımız varsa da hazırlık. Ben bu ara uykumu hiç alamıyorum, neden bilmiyorum saatlerce uyusam bile gözlerim acıyor. Bıraksan ikindi vaktine kadar uyurum ama yine de eminim gözlerim acır. Çok garip rüyalar görüyorum. Gerçekten rüyada bilinç haline geçip kontrol etmek istiyorum o kadar garip yani.
     
      Biz kadınlar olarak çok garip varlıklarız. En gencinden en yaşlısına, genel olarak kadın kavramından ve diğer kadınlarla ilişkiden bahsediyorum. Dün prag ve ny ile oturuyoruz, sohbet konusu cilt ve saç bakımı ve makyaja geldi. Bu prag da daha önceden "ben makyajsız güzelim" havalarındaydı. Bir gece arkadaşımızda yatıya kaldığımızda belki yarım saatini yüzüne harcadı. Parmaklarla elmacık kemiklere vurulur ya kan dolaşımı için, onu yaptı, kremler sürdü. Ama onun da söylediği gibi her akşam yaptığını sanmıyorum zaten. Dün de kızın cilt bakımına gittiğini ve her gün bb krem sürdüğünü öğrendim. Sohbet koyulaşınca açıklamaya başladı tabi. Tamam tabi ki yapacaksın, ben de örneğin yüzümü kükürtlü sabunla yıkayıp kayısı yağı sürerim her akşam, sabah krem sürerim, kirpiklerime badem yağı sürerim... Ama ben senin gibi hiçbir şey yapmadan böyleyim havalarında değilim ki, kızlar siz de yapın işe yarıyor diye söylerim direk. He dün "Yüzünde fondöten var mı?" sorusuna  "Hayır" demiş olabilirim (vardı fondöten) ama bu onların yaptığına karşılık olaraktı. Yani her türlü işlemi yapıp da sonra anamın karnından böyle çıktım diyen biri varsa karşınızda siz de öyle yapıyorsunuz. Ama valla çok iyi kızlar şimdi yalan yok. Gerçekten çok seviyorum. Ama kadın milleti genel olarak böyle yani. Arkadaşlarlayken bile ne kadar yakın olurlarsa olsunlar bir en güzel olma isteği var, biliyorum, biliyorsunuz.
      

      Güzellik için her şeyi yaparız. Tabi istisnalar da var aramızda. Mesela benim en yakın arkadaşım Paris'in saçına bağladığı aksesuarlar dışında bir çabası yoktur saçı makyajı için. Umrunda değildir, ama sevgilisi olunca görücem ben onuu.:) Mesela ben yazın burun estetiği yaptırmak istiyorum. Arkadaşım Venüs kirpik perması yaptırmış ! İlk defa duydum. Kirpikleri dümdüz olanlarınız var mı bilmiyorum, Venüs'ün öyleydi, yukarıya doğru bir kıvrıklığı yoktu, şimdi rimel sürmeden bile yukarı doğru kıvrık duruyor. Her gün üşenmeden yüzümüze bir şeyler sürüyoruz. Sırf saçlarımız parlasın güzel koksun diye karışımlar hazırlıyoruz. Pürüzsüz olmak için maskeler yapıyoruz. Ne para gidiyor o kozmetik malzemelerine. Hele makyaj blogları off bir maaş veriyorlar valla. Vücut kremi, el kremi, ayak kremi, yüz kremi uğraşıp duruyoruz. He bir de kıl tüy meselesi var. Lazer epilasyon var mesela kar soğuk dinlemeden vücudumuza sürdükleri buz gibi jele dayanmaya çalışıyoruz. O saçlar en fazla iki günde bir yıkanıp tekrar işlem görüyor, boyanıyor, sonra kırılıyor, bir de bakım yapmaya uğraşıyoruz kurtaralım diye.  Peki duşlardan sonra sürülen kremler, bebe yağları ? Şimdi kimse her gün uğraşıyorum demesin, eriniyoruz sonuçta biz de insanız. Hatta bazen içimden "yeter laa erkekler neden hiç böyle şeyler yapmıyor" diyorum. Oje kıyafetin rengiyle uysun diye, sırf o oje kurumayacak bozulacak başka renk sürünce diye hiç mi kıyafeti değiştirmediniz ? Peki ya topuklular ? Giysen bir dert giymesen bir dert. Ne zaman giymek istesem düz ayakkabının vereceği huzurla, ve giydiğim zamanki şıklığın huzursuzluğuyla doluyor içim.

      Neyse artık ders çalışmanın zamanı geldi.  Bugün günlük hedef koyuyorum buraya ve o hedefi gerçekleştirmeden bu günü bitiremem. 250 sayfa not okumak. Tabi şimdi çok geldi size ama notlar bir A4 ü ikiye katlayarak yazılıyor, yani tam 100 A4 kadarlık bir yazı oluyor. Çok yorulacağım bugün ama değecek, hem notlar azalmış olacak, hem de akşam tiyatroya içim rahat bir şekilde gideceğim.


      

6 yorum:

  1. kesinlikle uykunun mutlulukla ilgisi var :)

    benim de çok garip bir arkadaşım var, blogumda bahsetmiştim ama bizim olayımızı anlatım. en eski arkadaşım. ama en yakın diyemiyorum. yakın sadece neyse bu arkadaşımın adına ne koydum hatırlamıyorum ama miniğim diye kayıtlı rehberde ordan devam ediyim.

    bu minikle iletişim problemimiz var bizim. ne zaman arasa pera görüşelim diye, tamam derim sabaha hasta olur. ama cidden hasta olur. ya regl sancısı tutar, ya bademcikleri şişer, ya annesine bir şey olur. mutlaka 10 planın 8inde olur. o an deli sinirlenirim. ulan hep mi beni bulur diye, hep beni buluyor.

    bazen inanmıyorum mesela, hani olur ya canımız istemez çıkmayız dışarı onun gibi düşünüyorum ama yine de susuyorum. bir zaman sonra biz de kaldığında sabaha hasta uyanınca anlıyorum. ÇOK PİŞMAN OLUYORUM O ZAMAN AMA OLSUN.

    ayrıca kızlar, cidden manyağız biz. benim öyle saykoluklarım yok ama yalan söylediğini hissettiğim hatuna elim nemliyken suratına dokunurum sanırım. (hiç yapmadım ama yapabilirim :D)

    YanıtlaSil
  2. pera ahahaha el nemliyken surata dokunmak çok fenaymış :D arkadaşın konusunda da haklısın sinirlenmekte, ama doğruyu söylediklerinde de yapacak bir şey kalmıyor, anlayış göstermek dışında. :)

    YanıtlaSil
  3. Okurken kendimi gördüm resmen. Hele o fondöten varken yok deme olayi, ayni ben yani. Kesinlikle kizlar aralarinda (her ne kadar yakin olsalar da) birbirinden daha güzel olmak ister. Hep iltifat almak, hep hayret ve hayranlikla izlenmek ister. Güzellik ve bakimla ilgilenmek benim en büyük hobim, en büyük zevkim. Ben bunu cok severek yapiyorum ve moralim bozuldugunda makyaj yaparak yine mutlu oluyorum. Mesela annem örgü örerek veya dizi izleyerek rahatlar, ve bu yüzden benim bu makyaj/güzellik hobimi hic anlayamaz ve ne zaman eve yeni seylerle gelsem cok kizar. Bunun yüzünden az kavga etmedik. Ben onun örgüsüne ya da dizi izlemesine karismiyorum ki. Bunu ona söyleyince de 'karisamazsin zaten, ben senin gibi para harcamiyorum. para harcamayacagin bir hobi bulsan hic karismam sana' der. Bir yönden de hakli hani.
    Nelere getirdim yahu :-) Güzel bir konuya deginmissin, cok severek okuyorum blogunu. :-)

    YanıtlaSil
  4. iheartsu çok haklısın ben de çoğu zaman zevkle yapıyorum :) güzelleşmek hobimiz diyebiliriz aslında :) annemle o kavgaları ben de çok yaşıyorum, ne zaman elimde poşetle dönsem şöyle bir bakar, kızım dikkat et harcamalarına diye uyarmadan da konuyu kapatmaz, dediğin gibi, bir yönden de haklılar :) annenle de ortak noktamız var ama ben de ip aldım örgüyü çok seviyorum, sınavlardan sonra başlayacağım :)) çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. ehem reklam bizim işimiz. öyle değil mi. bkz: sabah erkenden kalkıp yüz yıkanır diş fırçalanır saçlar taranır. sonra geri yatılır sevgilinin yanına. sonra sen sabahları ne güzel oluyorsun böyle. ahah

    YanıtlaSil
  6. wimparella ahahaha ne guldummm :)))) tam tarif etmissin ya bu kadar olurr, kadin milleti degl miyiz hepimiz ayniyiz ;))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...