8 Mart 2013 Cuma

Sonunda Mutlu Bir Gün

     Bugün çok çok mutlu bir güne uyandım. Sabah kalktığımda telefonumda sevgilimin "Günaydın, dünya kadınlar günün kutlu olsun aşk." mesajını gördüm ve gülmeye başladım. Direk aradım tabi, "Yerimmm sen ben, teşekkür ederim." dedim. Sonra annemi arayıp kutladım, sonra sevgilimin annesini arayıp kutladım, baya bir sohbet ettik.

    Dün okuldaydım, adli tıp dersi vardı. Demiştim ya size herkes uzman kesildi, araştırma grubunda olmak isteyenler çok kalabalık diye, işte sadece bizim grup bile 5 kişiden 2 kişiye düştü ve derse ilgileri şimdiden azaldı. Kendimden çok da emin olamadan nasıl olsa azalacak ilgileri diyordum ve gerçekten öyle olmasına çok sevindim.



    İnsanlar ne şartlarda neleri başarıyorlar. Ama benim de içinde bulunduğum çoğu insan ihtiyacı olan her şeye sahipken kıçını kaldırma sıkıntısı çekiyor. Gerçekten kendinize sorun. Başarılı olmak için ne gerekir ? Önce eğitim alabileceğiniz bir okul, ki çoğumuzun gitmekten nefret ettiği bir okul vardır. Okula hiç gidemeyen kızlar, parası olmadığı için masrafları karşılayamayıp gidemeyenler var. Biz okulumuz için bile şükretmeliyiz aslında. Neyse okuldan başka ne var ? Biraz para ve ders çalışmak. Neyimiz eksik şimdi ? Hiçbir şey.                
   Okul arkadaşım Roma stajyer olarak bir avukatın yanında çalışmaya başladı. Avukat 69 yaşında, görme engelli bir amca. 9 aylıkken görme yetisini kaybetmiş, ama yine de liseyi 1. likle bitirmiş ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmış. Sonra fakülteyi de 1. likle bitirmiş ve avukat olmuş. Arkadaşım şimdi onu adliyeye götürüyor, evrak işleriyle ilgileniyor, yardımcı oluyor, bir nevi onun gözü oluyor.
     Şükürler olsun ki görebiliyoruz. En azından kimsenin yardımı olmadan bu yazıyı okuyabiliyorsanız buna bile şükretmelisiniz. Belki artık bir şeylerden yakınmayı bırakmalıyız. Yaptığımız şeylerden keyif almayı, sahip olduğumuz şeyler için teşekkür edebilmeyi öğrenmeliyiz. Her şey sahip olduğumuz istekte, umutta bitiyor aslında. Siz de umudunuzu hiç kaybetmeyin, bir şeyi başarmak istiyorsanız bunun için tek engel kendinizsiniz başka hiçbir şey değil. ( Evet kantaron çayına tekrar başladım )

      Bütün kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun.

8 yorum:

  1. gözümüz var da :D ah birde bakmakla yetinmesek ;))

    YanıtlaSil
  2. Ben zamanında doğuda öğretmenlik yapmış bir öğretmenim. Şimdi ise egede öğretmenim. Burada (egede) gittiği okulun, dersanenin, ona sunulan bu imkanların kıymetini bilmeyen öğrencilere o kadar sinir oluyorum ki.. Hele bir de o doğudaki hiçbir seçeneği olmayan masum öğrenciler aklıma geldikçe daha da çıldırıyorum. Evet, bunu sadece onlar değil, biz büyüklerin de bazen bu hayatımızın kıymetini bilmediğimiz oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Çok önemli bir konu gerçekten, çocukların küçük yaşta bu bilinci kazanması çok önemli bence. Sonrası öyle gidiyor çünkü..

    YanıtlaSil
  4. Farkındalık çok önemli.

    Kimi zaman -karşımıza bizden kötüsü çıktığında- halimize şükrediyoruz, kimi zaman da amaaan diyip boşveriyoruz.

    Ne garip bir ruh halimiz ve ruhsal değişimlere göre hareket eden beynimiz var.

    YanıtlaSil
  5. malibu baileys yanıtlamıştım ama sanırım bağlantı hatası oluşmuş, kusura bakma yeni fark ettim. sadece bakmakla yetinmesek her şey çok farklı olurdu bizim için de diğer insanlar için de ...

    YanıtlaSil
  6. Biri Yokmu yorum yazmıştım ama nedense yayınlanmamış kusura bakmayın yeni fark ettim durumu. çok haklısınız, çocukları o şekilde değer bilmeyen insanlar olarak yetiştirenler de yine değer bilmeyen yetişkinler değil mi zaten..

    YanıtlaSil
  7. pera aynen öyle. Bazen öyle insanlar görüyorum, öyle dersler çıkarıyorum ki kendime bile şaşırıyorum, ama bazen de öyle şeyleri kaçırıyorum ki hyatta..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...