13 Nisan 2013 Cumartesi

Hoşgeldin Bahaaaarrr Lalala

      Veee sınavlar bitti !!! Nasıl mutluyum, nasıl huzurluyum anlatamam. Nasıl geçtikleri bile önemli değil şu an benim için. Üstüne bugün sevgilimle çok güzel bir gün geçirdim, gülmekten karnıma ağrılar girdi yine. Sabah kahvaltıya gittik. Nasıl güzel bir yere götürdü beni anlatamam. Küçük ve şirin bir yer, üstelik garsonları çok tatlı, çok ilgililer. Yemekler çok lezzetli, ne zamandır bu kadar güzel kahvaltı yapmamıştım ! İstanbul'da olanlarınız varsa burayı kesin denemeli. Adı Reçel Türevleri. O kadar fazla reçel çeşidi var ki anlatamam. Ceviz reçeli, soğan reçeli bile var. Soğanı denemeye cesaret edemedim ama ceviz reçeli çok lezzetli. Beşiktaş'ın bir ara sokağından giriyorsunuz, ve önünüze bir sürü kahvaltıcı çıkıyor. Ama o kadar yerin arasında Reçel Türevleri'nde oturmak için insanlar ayakta bekliyor masa boşalması için. Fiyatlar da çok uygun. Gitmek isteyenleriniz varsa ayrıntılı bilgi veririm.



      Sınavların bitmesiyle, ben de saç bakımıma başlıyorum. Sürekli boyadığım için ve işlem yaptığım için saçlarım çok kırıldı, uçları mahvoldu. Fırsat bulup bakım yapamamıştım.  Önce uçlarından aldıracağım, ki bu işlemi çok büyük ihtimalle arkadaşım yapacak. :) Sonra boya yapacağım, sonra da hazırladığım maskeyi. Arkadaşımın verdiği tarife göre E vitamini ampulü, yumurta ve zeytinyağı gerekiyor. Eczacı bana Bephanten ampulü de önerdi saç için, onu da katacağım. Umarım iyi gelir. Onun dışında gliserin, su, menekşe yağı ve diğer bakım yağlarıyla bir sprey yapacağım, baya parlaklık veriyormuş. İşe yararlarsa bilgilendiririm. :)

      Blog sayfamın hemen sağ tarafında bir liste var, bu sene gerçekleştirmek istediklerim yazıyor. Sanırım bir tanesini gerçekleştirdim. Adli tıp çalışma grubuna girdim ve en önemlisi sanırım Oğuz Polat'ın da gözüne girdim. Hem makalemi çok beğendi ve titiz çalıştığımı söyledi, hem de LinkedIn'de profesyonel ağına katılmam için davet gönderdi ! Umarım çalışma grubunda öne çıkabilirim. Aynı zamanda çok da faydalı bir çalışma olacak, çünkü çocuk istismarı üzerinde çalışacağız. Çocuk istismarının önlenmesi için atılan adımlar maalesef çok geç atılmış. 90 lı yıllara kadar ne dünyada ne Türkiye'de hiçbir kurum bu durumu dikkate almamış. Bu gerçekten çok kötü bir durum. İnşallah bu çalışma grubuyla benim de bu konuya bir katkım olur.

      İçimde nasıl bir huzur, nasıl bir coşku var anlatamam. Bir sürü şey beliriyor kafamda. Yeni yerler gezmek, yeni yemekler ve tatlılar yapmayı öğrenmek, sevgilimle yeni şehirler görmek, yeni şeyler keşfetmek istiyorum. Bu LinkedIn'de bir sürü arkadaşımın okudukları bölümler, çalıştıkları yerler ve yetenekleri hakkında yazdıklarını gördüm, profillerini inceledim. Ne kadarı doğru bilmiyorum ama doğruysa gerçekten insanlar çalışıyor ! O profiller ne öyle, görseniz şaşarsınız ! Ne yetenekler yazmışlar, sadece okumamışlar sürekli çalışmışlar falan. Nasıl facebook insanları bunalıma sokuyorsa, bence bu site de öyle. İnsan kendini geride kalmış hissediyor. Tabi bu durum bana daha fazla çalışmak için şevk veriyor, hırslandırıyor. Eh sanırım biraz da gıcık oldum. Ama ne olursa olsun bu pozitif enerjimi hiçbir şeyin düşürmesine izin vermem ! :)

4 yorum:

  1. Soğan reçeli nedir yahu, ben yazının sonundayken bile kafamda kuramadım.

    Ceviz reçelini merak ettim, cevizsever bir insan olarak.

    Ve senin adına çok sevindim.

    Çocuk istismarı, söylenecek bir şeyim ne yazık ki yok. İzlediğimiz de okuduğumuzda boğazımızda anca bir yumruk oluyor.

    Kimse duyarlı değil. Zaten biz milletçe, her şeyi lafta yaptığımızdan, üzüntülerimiz de zannediyorum bir sonraki haberi okuyana kadar.

    Çok acı ama umarım değişir.

    Senin adına çok çok sevindim Moira!

    Yalnız hala soğan reçelindeyim :D

    YanıtlaSil
  2. çok merak ettim o kahvaltı mekanını :)

    YanıtlaSil
  3. pera ahahaha aynen ben de soğan reçelini çözemedim valla :))
    çok haklısın maalesef bizim bir olaya ilgimiz bir sonraki olaya kadar.

    uykusuz beşiktaşı biliyorsan tarif edebilirim :)

    YanıtlaSil
  4. (¯`v´¯)
    `·.¸.·´
    ¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
    (¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯`♥♥♥

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...