22 Nisan 2013 Pazartesi

Mezuniyet Yaklaşırken

      Dün gece kitap okumaya dalmışım, saat ne ara 3 oldu anlamadım. Okuduğum kitap da çocukların yazdığı mektuplardan oluşan bir kitap söylemiştim kitabı anlatırken. Çocukların sevdiklerinin ölümleri ile ilgili yazdıkları mektupları okuyunca ben bir ağla, bir ağla. Her mektupta ayrı ağlama krizine giriyorum. Ama yine de iyi ki okumuşum. Çünkü şu zamana kadar savunduğum şeylerin ne kadar doğru olduğunu anlamamı sağladı. Kitapta benim kullandığım bazı cümleleri neredeyse aynı şekilde yazmış çocuklar. "Yarın uyanabileceğimizin garantisi yok, birbirimize söyleyebildiğimiz her an seni seviyorum demeliyiz, birbirimizi kırmamalıyız, ertelememeliyiz." 
      O saatte yatınca da anca gelen kargo için kapının çalmasıyla 11.30 da uyanabildim. Happy Box etkinliğindeki hediye kutum gelmişti. Eşleştiğim kişiye tüm ürünler için teşekkür ederim. 



      Mezuniyet baloma az kaldı, onun da heyecanı var bu ara. Yapmak istediğim saç modelleri hep uzun saçlar istiyor. Benim saçlarım da uzundu ama çok sağlıksız olduğundan uçlarından dört parmak kadar aldırdım. Sonra da saçlarımı hayata döndürme projesine başladım. Önce aylık saç boyamı yaptım, sonraki yıkamada da bir saç maskesi hazırladım. Saçıma sürerken, saçımda beklerken hatta yıkarken bile saçımı sertleştirdiğini sandım, hatta yalan yok saçım her zaman banyoda döküldüğünden daha fazla döküldü yıkarken. Ama öyle korkulacak kadar değil tabi, ben bir daha yaparım bu maskeyi mesela. Banyodan çıktıktan sonra da her zaman ki gibi sıvı saç kremini sıkıp kurumaya bıraktım saçlarımı. Umudumu kesmiştim çünkü mümkün değildi işe yaraması. Saçlarım kuruduktan sonra tesadüfen elimi saçıma götürdüm ve o kadar şaşırdım ki ! Saçlarım yumuşacık olmuş ! Kabarıklığına etki etmemişti dün kuruduğunda. Ama bu sabah uyandığımda kabarıklığı da tamamen gitmişti. İşe yararsa paylaşacağımı söylemiştim, belki uygulamak isteyen olur.

1 yumurta
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 E vitamini ampulü
1 Bephanten ampul
1 kapak badem yağı
Birkaç damla argan ve menekşe yağı

      İlk yumurtayı koydum kaseye ve sarısı ve beyazı birbirine karışıncaya kadar çırptım, sonra bal ve zeytinyağını koyup karıştırdım, sonra da ampulleri kırdım ve yağları koydum. E vitamini ampul de Bephanten ampul de 5 lira falan. Menekşe yağı ve badem yağı da öyle. Argan yağı ve menekşe yağını koymasanız da bir şey fark edeceğini sanmıyorum. Menekşenin kokusu çok güzel ama.
      Bir de gliserinli saç spreyi yapacağım, maske ve spreyi aynı anda kullanmadım çünkü o zaman yumuşaklık için hangisinin işe yaradığını bilemezdim. Onu da yaptıktan sonra paylaşırım. :)

    

2 yorum:

  1. ay kıyamam kitap okurken ağlama..

    happy box etkinliği nasıl da mutlu etmiştir senii :)

    bence saçlara argan harika geliyor! menekşe yağını bilmiyordum ama bir dahakine onu da denerim :)

    YanıtlaSil
  2. Mia Wallace ağlamaya yer arıyorum sanırım :))

    Evet gerçekten çok güzel bir etkinlik, hediyeleri hazırlarken de kargo geldiğinde de iyi hissettriyor :)

    gerçekten bende çok işe yaradı saçlarım yumaşacık oldu :) menekşe yağının kokusu da çok güzel ama çok kullanmamak gerekiyor biraz ağır çnkü

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...