6 Nisan 2013 Cumartesi

Paris

      Resmen en yakın dostumu kaybetmekten korkuyorum. Böyle bir şey mümkün mü ? 21 yıllık dost, kardeş. Birlikte çok daha fazla güldüğümüz zamanları özledim, yanında kendim olabildiğim zamanları özledim. Şu an sanki kendim değilim, laflarımı seçiyorum, ya da onunkileri. Bundan çok rahatsız oluyorum. Çok üzülüyorum. İkimiz de tamamen farklı insanlarız, çok zıttız, her zaman öyleydik. Ve bu zıtlığımızla ilgili konuşup gülüyorduk, birbirimizin farklılıklarını dostluğumuzda eritiyorduk, saygı duyuyorduk. Sorgulamıyorduk, yargılamıyorduk. Şimdi öyle değil sanki, yargılıyoruz birbirimizi. Ben bazen ona bir ebeveyn gibi yaklaşıyorum sanki, yaptığı şeylere dikkat etmesini istiyorum, üzülmesinden çok korkuyorum, o benim yaptığım bazı şeyleri gereksiz ya da abartılı buluyor, bunu biliyorum. 



      Halbuki yine kahkaha atmalıyız birlikte, nasıl sağlamalıyım bunu ? Belki de her zaman ki gibi olmalıyım, hoşlanmadığım şeyleri açıkça söylemeliyim, sırf uyum sağlama amacı olmamalı belki de. Biz hep zıtlıklarımızla en yakın dosttuk zaten. Çünkü ben içimde tuttukça büyüten bir insanım, kafamda onunla ilgili en küçük olumsuz bir şey olmasını istemiyorum. O zaman onun yanında daha rahat olurum. Dolayısıyla daha çok güleriz. Sadece birbirimize saygı duymayı öğrenmeliyiz o kadar.

      Gerçekten sadece birlikte kahkaha atmamızı bile çok özledim. Onun benim anlattıklarıma normal yorumlar yaptığı zamanları çok özledim. Şu anda da normal yapıyor ama çok fazla eleştiriyor. Önceden sadece dinlemesi, sarılması bile yeterdi bana, eleştirmezdi çünkü. Şimdi söyleme ihtimali olan şeylerden ve yine rahatsız olmaktan korkuyorum konuşurken. Tabi ki ben nasıl rahatsız olduğum şeyleri içimde kalmasın diye söylüyorsam o da söyleyecek, ama o söylerken öyle bir havada oluyor ki. Yani sanki ben çok garipmişim gibi. Anlatamadım ki. Neyse.

6 yorum:

  1. Seni çok çok iyi anladım canım.Bende içimde tutuyorum herşeyi en başta açık vermiyorum.Ama patlama noktasına geldiğimde çok fena patlıyorum.Bence bu konuları bir an önce konuşmalısınız.Çünkü konuşmadan uzun uzun zaman geçirilmiyor birlikteyken.Hep o konuyu düşünüyorsun.Şu an bende aynı durumdayım.Allah kolaylık versin ikimizede :)

    YanıtlaSil
  2. Bu düşüncelerini dostunla da paylaşman gerekir gibi düşünüyorum. İçine atma.. Sağlam bir dostluğunuz var belli ki her zaman aynı seviye de koruyamıyoruz ama dostluk bitmiyor da, sağlamsa şayet.. Onun da seninle ilgili düşünceleri vardır bence ilk adımı sen at ve içinizdekileri ortaya bir dökün sonra kucaklaşın:)

    YanıtlaSil
  3. aynı şeyi 15 yılı devirdiğim insanla ben de sorguluyorum Moira, ama büyüdükçe farklılaşıyoruz ya da hep farklıydık ya yeni gözümüze batıyor da olabilir.

    Üstelik en uzun süreli olan değil, en çok şey paylaştığın kişi en yakın arkadaşınmış. Lise arkadaşıma kardeş damgası yapıştırdığımda fark ettim.

    Çünkü benim ne zaman başım çıkışsa lise arkadaşım yanımdaydı, 15yıllığın bir bahanesi vardı. uzaktan teselli etmekle, geçmiş olsun vs dilemekle yetindi.

    Üstelik ben başka bir şehirde okurken lise arkadaşım (6yıllık) ailesinden gizli uçağa atlayıp 3 günlülüğüne yanıma gelmişti.

    Ben tekrar memlekete döndüğümde bunlar gözüme batmaya,eleştirmeye, eleştirilmeye başladık. Eleştirme de sorun yok da farkında olmak çok kötü.

    İstemesem de kopuyorum ama vazgeçmiyorum, silmiyorum.

    Ama emin olduğum bir şey var 10 yıl sonra da lise arkadşaım dünyanın neresinde olursa olsun, varlığını bana hissettirmeye devam edecek. 15 yıllığın dibindeyim, hissedemiyorum.

    Umarım sizinki bol kahkahalarla devam eder.

    YanıtlaSil
  4. Tuana haklısın o birlikteyken düşünme olayı çok kötü. Sanırım henüz patlama noktasına gelmedim. Allah kolaylık versin :))

    YanıtlaSil
  5. dondurma delisi çok haklısın evet konuşmam lazım ama henüz o noktaya gelmedi sanırım. Bundan sonra eğer kafama takacağım bir şey olursa direk konuşucam.

    YanıtlaSil
  6. pera, çok üzüldüm arkadaşın hakkında böyle hissettiğin için canım, ama naparsın işte, sen çabalamışsın. Kesinlikle her şey zamanla bitmiyor. Paris hiç öyle değildir, bir derdim olsun saniyesinde yanımda biter, elinden gelen her şeyi yapar, gerçek dosttur. Sadece bazı farklılıklarımız ve sanırım üçüncü kişiler sebebiyle böyle oluyo.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...