25 Mayıs 2013 Cumartesi

Bahar Şenlikleri ve Mor ve Ötesi Konseri

     Ben 4 senedir neler kaçırmışım öyle ! Bahar şenlikleri ne güzelmiş ! Şenlik bizim kampüste yapılmıyordu, zaten her zaman bizimkine yakın olan başka bir kampüste yapılır. Gittik, içeri girmemizle zaten tam üniversite havası. Hani şu gnctrkcll gençliği ya da vodafone freezone gençliği var ya. Hep o reklamlarla dalga geçtim, ve geçmeye de devam edeceğim. Reklamlar öyle bir hava veriyor ki "oo gençlik kopuyor, çok genciz çok eğleniyoruz lanet olsun, üniversiteye gel götü başı dağıt" diyor sanki. Millet de geliyor İstanbul'a gerçekten dağıtıyor. Dün kampüsteki hava reklamlardaki kadar garip değildi neyse ki.
     Prag ve Roma'yla girdik içeri, sıra sıra dizilmiş yiyecek standları, takı satan insanlar, hediyelik eşyalar, osmanlı kostümleri giyip resim çektirenler, air hockey oynayanlar, karaoke yapanlar... Önce gezdik biraz, karaoke yapanlara eşlik ettik, Prag'la air hockey oynadık, sonra içten yaşlı olduğumuza karar verip konser alanına gittik. Tahmin edersiniz ki orası gerçekten gnctrkcll ve freezone gençliği karışımıydı. Biz büyük sahanın kenarlarındaki kaldırımlara oturup konserin başlamasını beklerken, tam yanımızda oturan gruptan biri kalktı ve konser başlayana kadar, yani yaklaşık bir saat çalan müziklere apaçi dansı yaptı. Oturan arkadaşları da onu izleme çalışıyor, arada biri "şöyle de yap şöyle de yap" diyerek mal mal arkadaşını izleme aktivitesine bir şeyler katmaya çalışıyor. Sonra Gangnam Style başlıyor ve tabi ki apaçimiz bütün dansı ezbere biliyor, hiç komik gelmiyor. Ama sonra tam karşımızda 6 çocuk birlikte yapıyor, onlar biraz başarılı. Bazıları grupça rock'n roll işarareti yaparak resim çektiriyor. Sonra bir çift geliyor sahaya, sanırsın ki akşam yemeğine gelmişler. Çocuk kızın belinden tutmuş, kız aşırı yüksek ve ince topuklularıyla yürümeye çalışıyor. Sanırım Mor ve Ötesi olduğunu unutmuş, Mustafa Ceceli falan sanıyor.


     Saat tam 9'da Mor ve Ötesi çıktı. Hemen oturduğumuz yerden kalktık ve görebileceğimiz bir yere geçtik. Hem eski hem yeni albümlerinden söylediler. Normalde konserde eşlik edemeyeceğim için yeni albümlerinden söylemelerini istemezdim ama iyi ki söylemişler. Onlar ne mükemmel şarkılar öyle! Biri bile sıkmadı, bence muhteşem bir albüm olmuş. Hemen alıp dinleyin. Eski parçaları söylerken zaten performansları her zamanki gibi çok iyiydi. Harun "Cambaz" söylemeden önce "Tüm basına ve politikacılara gelsin." dedi. Herkes öyle bir söyledi ki şarkıyı, belli ki iktidardan herkes nefret etmiş. Harun çok tatlıydı, şarkıların bazı kısımlarını bizlere söyletti ve dinlerken çookk keyif aldığı o kadar belliydi ki. Düşünsenize yüzlerce kişi sizin şarkınızı, sizin sözlerinizi büyük bir keyifle söylüyor. O kadar çok dans ettik, şarkı söyledik ki, çıkarken kulaklarım uğulduyordu. Konser bittikten sonra ısrarlarımıza dayanamayıp tekrar çıktılar, çünkü konser çok kısa sürdü, sadece bir saat. Ama yine de doyurdular müziğe. Onlar sahneden indikten sonra dj Sevda Çiçeği şarkısının yavaş bir versiyonunu açtı. Biz konser alanından çıkarken kızlarla o şarkıya da eşlik etmeye başladık. Bizim sesimiz yükseldikçe insanlar da bizle birlikte şarkıya eşlik etmeye başladı. Konser alanından çıkarken hep birlikte şarkı söyleyerek çıktık, herkesin bize eşlik etmesi çok güzeldi. Anlayacağınız çok eğlendim. Tek eksiğimiz biraydı. Bira da içebilsek çok iyi olacaktı. 

     Dün gece eve geldikten sonra kardeşimle film seyrettik, saat 3.30 da anca yatabildim. Bu sabah da erken kalkıp ders çalışamadım yani. Artık eğlence bitti. İki gün sonra finaller başlıyor ve benim 7 günde 12 sınavım var. Pazartesi iki sınavla giriş yapıyorum. Çalışmaya devam etmeliyim artık...

5 yorum:

  1. İlk Mor ve Ötesi konserine 2004 yılında gittim. Sonra bir daha bulunduğum şehire gelmedi, geldiyse de haberim olmadı 2 sene şehir dışında yaşadığımdan.

    Neyse sıkı fanıyımdır MVÖ'nün. Sanatları da politik yaklaşımları da ha bi'de toplumsal olaylara duyarlılığı çok hoşuma gidiyor.

    Eğlenmene çok sevindim! Keşke bizim üniversitemize de gelseydi. Ama belki güz şenliğine gelir diyip çok da karamsar olmamak istiyorum.

    Finaller demişken, büte güvendiğimden midir nedir dd dc ile (vizesi50-60olan) geçebileceğim derslere hiiiiiç ama hiiiiiiiiiiiiç çalışmıyorum. Finaline girip, boş kağıt verip soru tarzını kavrayıp bütte 70-80 arası alıp cc cble verip kurtulayım diyorum da bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim okula da yıllardır gelmiyordu zaten neyse ki son senemde geldi :)) Evet toplumsal duyarlılıkları benim de çok hoşuma gidiyor. Benim de daha okumam gereken bir sürüü not var !! Nasıl bitecek bilmiyorum :(

      Sil
  2. mor ve ötesi ahhhhhh lise yıllarımın vazgeçilmez isimlerinden biri daha. keşke bizim kampüse de gelse.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...