8 Ekim 2013 Salı

Hayatı Kendime Nasıl Zehir Ediyorum #3

     Bu ara hayatım korkmaktan ibaret. Hissettiğim en yoğun duygu korku. Düşüncelerimin en yoğun olduğu konular hep korkabileceğim şeyler üzerine. En önemli korkum gece. Gece yaklaştıkça korkuyorum. Acaba rahat uyuyabilecek miyim ? Annem ve kardeşim erken yatmasa bari... 

     Küçükken kendi kendime derdim ki, "Sabret, nasıl olsa büyüyünce geceden korkmayacaksın, büyükler gece korkmaz." 22 yaşıma geldim, hala çok korkuyorum. Önceden cinlerden korkardım. Karabasan gelirse ne yaparım diye korkardım. Sonra 2011 Eylül'ünde dedem vefat etti. Ölü evinde konuşulan şeyleri ancak yaşayan bilir. Yok şu kadar zaman ruh evinin etrafında döner, yok şu kadar zaman mezarının etrafında döner, yok ziyaret eder... Herkes başka bir şey söylüyor. Yok perşembe geceleri ölüler evlerini ziyaret eder. Hiçbir perşembe gecesi kimse ziyaret falan etmiyor. Ama ben uyuyamıyorum. Asıl kötüsü de uyusam bile gece 4'te uyanıyorum. Allah'ım nasıl yusuf yusufum ama anlatamam size. Gece uyandığım zaman saate bile bakamıyorum. Artık saat 4'e bir anlam yüklemekten korkuyorum. Yatağa girerken aklıma elli bin tane senaryo geliyor. Bu gece de uyanacak mıyım acaba ? Annemle kardeşim gece uyanıp karşılarında dedemin ruhunu görseler kalkıp elini öperler. Dedemden mi korkuyorsun ablaaa ?? Lan tabi korkuyorum dedemden. Dedem ben hukuk fakültesini kazandığım zaman bana sıkıca sarıldı, gözleri doldu, gurur duydu. Daha önce onu hiç o kadar mutlu, duygulu ve gururlu görmemiştim. O anıya odaklanmaya çalışıyorum ama çok zor. Çünkü dedem çok sert ve disiplinli bir insandı. Yanında yanlış bir şey yapmaktan veya söylemekten korkardım. Aslında bize babamdan daha iyi baktı. Bize bir şey olsa arkamızda dedem vardı, bilirdik. Gölgesine oturup saklanabileceğimiz bir ağaç gibiydi. Çok çok severdik. O da bizi çok severdi, sevgisini pek gösteremezdi ama bilirdik biz. Ölümünden önceki yılbaşı gecesinde çok büyük bir kriz yaşamıştık. Dedem kardeşime hiçbir suçu olmadığı halde vurdu, ben kendimi kaybettim. O saniyeleri hatırlamıyorum ama dedeme sesimi yükselttim. Dedem beni resmen yakalamaya çalışıyordu vurmak için. Kolumdan yakaladı, kaçamadım. Bir eliyle kolumu tutarken diğer elini kaldırdı, tam inecekti ki kardeşim dedemi tuttu. Ondan sonra da dedemle anca yazın düzelebildik. Yazın sonunda da vefat etti zaten. Dedemi çok seviyorum, çok özlüyorum, ama nedense artık cinlerden değil dedemden korkuyorum. Ne kadar gereksiz bir korku değil mi ? Öldü sonuçta. Kardeşimle annem dün gece konuşuyorlardı. Dedem namaz kılarken secdede vefat ettiğinden şehit olabilirmiş. Şehitler ölmezmiş ve sevdiklerini ziyaret ederlermiş. Şimdi bunun iyi bir şey olması lazım değil mi ? Ama ben korkuyorum ziyaret falan. Dün yanımda bunu konuştular ve gece iki üç kere uyandım.

     Korkularım sadece bunlardan ibaret değil. Sevgilimle ilgili de sürekli korkuyorum. Ya aşkımız biterse, ya başkalarından hoşlanırsak, ya birbirimizden sıkılırsak, ya sevgilime bir şey olursa ?! Mesela telefonda konuşuyoruz, İstanbul'un sesi kesiliyor, alo alo diyorum ses yok. Gerçekte bağlantıda sorun var ya da şarjı bitti. Ama benim aklıma gelenleri bir bilseniz... Ölümden çok korkuyorum. Hem sevdiklerimin ölümünden hem kendi ölümümden. Sürekli bu şekilde yaşanır mı !

     Ya iki dakika sonra ölürsem ? Hemen İstanbul'a seni seviyorum yazmalıyım... Ama daha gencim, genç insanlar pat diye ölüler mi acaba ? Yoksa illa trafik kazası falan mı geçirmeleri gerekir ? Trafik kazası geçirirsem otopsi yaparlar. Bütün organlarımı teker teker çıkarırlar. Acaba o acıyı hissediyor muyuzdur ? Hissetmiyorsak neden ölüyü ılık suyla yıkayın derler ? Organ bağışlasam acı hisseder miyim ?

8 yorum:

  1. ölümden bende korkuyorum ya. aslında ölüm değil de ölüm şekli ve sonrasındaki belirsizlik düşüncesi beni geriyor. ölcez de sonra nolcak falan. mesela yanarak veya boğularak ölmek çok korkutucu. boğulma ile ilgili ufak bir hadise yaşamışlığım var yüzme öğrenmeye çalışırken ufak bir denge kaybı yaşadım ayağım yerden kesilince panik yapıp toparlayamadım. çok korktum.denize daha geçen yaz ayağımı sokabildim falan.
    ikili ilişkiler içinde seninde söylediğin -ya ben herşey çok güzel diye düşünürken karşıma başka biri çıkarsa- düşüncesiyle çok boğuşuyorum. o çok enteresan bir hissiyat aslında. korkudan ziyade.
    saçmalık olarak geceleri aynaya bakamam ben mesela. nedenini de bilemiyorum. korku gibi de değil gibi de öyle bir hissiyatım var işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehhe ben de gece aynaya bakarken aklıma hep garip garip şeyler gelir :) o zaman sen beni çok iyi anlıyosundur. Kafamdan yazdığım felaket senaryolarının haddi hesabı yok ve bu durumu nasıl aşacağımı da bilmiyorum :(

      Sil
  2. kulaktan dolma bilgiler yüzünden hayatımızı mahvediyoruz. 14yaşıma kadar dindar bi insandım ve ota boka korkardım. sonra okumaya başladım, düşünmeye başladım. Sonradan dinle alakam kalmadı, şu an hiçbir şeye inanmıyorum ve yaklaşık 3 senedir kesintisiz uyku çekiyorum. yastıağ kafamı koyar koymaz uyuyakalıyorum kesintisiz bi şekilde uyuyorum. Eminim hala din ile bi alakam olsaydı geceleri uyanacaktım, kapı gıcırtısına fatiha çakacaktım.
    Çarpılacak birisi varsa heralde o da benimdir. Yok olmuyor daha bişey dadanmadı bana.
    Bir de secdede vefat etmesini takma kafana dünyada binlerce din var, emin ol tek haklı tek gerçek din islam değil. İslamın yazdığı her şeyi gerçek sayma kendine.
    Velhasıl hayatını kısıtlama moria :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim artık rahat uyuyabildiğin için :) haklısın dini şeyler ya da kulaktan dolma bilgiler olmasa kesinlikle korkacak hiçbir şey olmazdı. Kulaktan dolma şeylerin gerçek olmadığı biliyorum ama sen onu gel gece benim hayal gücüme anlat :) ben de çok okurum diğer dinlerle ilgili de çok okurum ama ven inançlı bir insanımdır. Tabi ki senin seçimine saygı duyuyorum ama benim için gerçek din islam :) he ne kadar kurallarına uyuyorum o tartışılır ama en azından Allah inancım güçlüdür :) benim inancıma rağmen korkmamayı öğrenmem lazım :))

      Sil
  3. hoppp bir sakin ya
    at bu fikirleri kafadan,düşündükçe daha kötü olursun
    bak şu an sevgilinle berabersin böyle paranoyaklık yaparsın güzel olan ilişkiniz bozulabilir
    ayrıca o ziyaret olayları felan bilmiyorum hiç başıma öyle bir şey gelmedi sen uymana bak :D gelirse bir selam verirsin gider felan :D
    en kısa ve öz olan takma kafana :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahha biliyor musun artık bazen öyle düşünüyorum bişey gelirse de gelsin artık napayım ya yeter diyorum :)) haklısın biliyorum düşünmemem gerekiyor ama:)

      Sil
  4. Eskiden bende korkardım ama şimdi tık yok. Koyver gitsin modunda yaşıyorum hayatı.
    Korku filmleri izle, bagışıklık kazan bence. Kuzenim, arkadaşım, kardeşim korku filmleri izleyemiyorlar.
    Üçüde bildigin altına dıııttt yani. Hayatımı zehir ettiler, şimdi de iştahım kaçtı.
    Ölmüş insanlar kendi kafalarına göre ev mev ziyaret etmezler.
    Şehitler ise yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım amaçlı gider yardımlarını ederler.
    Kuranda da yazar, Peygamber efendimizde söylemiştir bunu. Ölmüş insanların hiçbir şekilde bu dünyaya giriş çıkışları söz konusu bile olamaz. Supernatural dizisi mi çekiyoruz boşversene. Azıcık ekşın olurdu belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerin baya içimi rahatlattı. Belki de ihtiyacım olan tek şey mantıklı bir açıklamydı, çok teşekkürler :₺

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...