15 Aralık 2013 Pazar

Babam yine saçlarımı okşadı, ben yine öldüm.

      Kafamı bir türlü toparlayamıyoum. Yarın İngilizce sınavım var, ama çalışamıyorum. Çünkü babam geldi para bırakmaya. Ama ben hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Ne zamandır babamı görmemiştim, zaten çok özlemiştim. Şu an ağlamaktan yazamıyorum...

     Boynunda gözlüğü asılıydı. Babamın gözlüğü olması o kadar hoşuma gitti ki. Sanırım çok normal bir baba gibi geldi bir an için. Hani pazar kahvaltılarından sonra boynundaki gözlüğü takıp gazete okuyan babalar gibi. Pazar günlerini yalnız geçirmeyen babalar gibi. Off cidden ağlamaktan yazamıyorum ve kendime sinir oldum. Bizim oturduğumuz sokağın girişine gelmiş, taksinin yanında bekliyordu. Gittim, öptüm. Paramı verdi, teşekkür ettim, sarıldım. Ben sarılınca başımı okşadı. Saçlarımı okşadı. Ne zamandır hiç öyle okşamamıştı saçlarımı. Ben de devam etsin diye daha çok sarıldım, o da sımdıkı sarıldı ve saçımı okşamaya devam etti. Off resmen 5 yaşıma döndüm. Ben küçükken en sevdiğim şey babamın dizine yatmak, babamın da başımı okşamasıydı. Öyle uyuyakalırdım. Eğer ben uyuyakalmadan babam okşamayı bırakırsa, ben babamın elini öperdim, o da okşamaya devam ederdi. Bunu aynı jeton atmaya benzetirdim, lunaparklardaki gibi. Bir de ben hep gecenin köründe uyanıyorum da ürküyorum ya, küçükken de öyleydim. Ürkünce hep annemlerin yatak odasına giderdim, babamın yanına yatardım. Babam bana sarılırdı, öyle huzurlu uyurdum ki. Annemin yanına yatmak aklıma bile gelmezdi. Babamın prensim olduğu zamanlardı.

     Ağlamaktan gebericem yazıyı bitirene kadar sanırım. Acaba haftasonları babamla mı kalmamız gerekirdi ? Babamı yalnız bıraktığımız için suçlu muyum ? Ama babam kendisi istedi, kendisi tercih etti bunu. Hem kardeşimle gidip babamda kaldığımız zamanlarda babaannem bizi kaç kere kovmaktan beter etti bunu da biliyorum.

     Babamın boynunda okuma gözlükleri asılıydı. Biliyor musunuz babam 53 yaşında. Küçükken 50 yaş çok büyük gelirdi. Babamın elli olduğunu fark ettiğimde çok şaşırdım. Şimdi 53. Ne kadar yaşlanmış aslında... Hayatı pişmanlıkla geçmiş bir adam o. Onu çok seviyorum. Çok üzülüyorum. Ama kahretsin, ağlamaktan yazamıyorum.

11 yorum:

  1. Durumunuzu bilmiyorum.Neden ayrısınız,ne oldu ne bitti.Ama yazıyı okurken gözlerim doldu.Ne olursa olsun bırakma babanı.Aranızda ki bu bağ o kadar güzel ki.Ne olursa olsun umarım bu sarılmalarınız,onun senin saçını okşadığında sende yarattığı o his hiç bitmez.hiç kaybolmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hiç bitmez :( ama çok daha fazlası olmalıydı gibi hissediyorum, babamın boşluğunu çok hissediyorum. Uyuşturucu kullanıyordu, ondan ayrıldı annem, ben bulmuştum uyuşturucuları :(. Daha önceki yazılarımda var babam başlıklı bir yazı, orada var. Çok teşekkürler içten yorumun için.

      Sil
  2. Bitanecim nolur ağlama. Allah babana uzun ömür versin hep başını oksasin sen böyle mutlu olacaksan. Kıyamam ben sana ya...

    Biz küçükken anneannemin yazligina giderdik, babam sirf bi gün bizi görebilmek için onca yolu teper şehir değiştirirdi. Her cumartesi bayram günü gibiydi benim için. Aslında ne kadar yaslansalar da ne kadar büyüsek de her ne kadar durum degisikligi yasasak da babalarimiz hep kral bizim için. En azından benim icin.

    Lütfen üzülme. Sakin suclama kendini..Öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında çok şükretmem lazm. Görüşmüyruz diye üzüleceğim yerde varlığı için şükretmem ve daha çok aramam lazım.. Belki de şu an bile suçluyorum kendimi, belki de suçladığımdan bu kadar yaralıyor babam beni.

      Sil
  3. ben buraya mim var demeye gelmiştim ama.. kıyamam ben sana off.. :(

    YanıtlaSil
  4. ama bak ne dicem.
    ya madem öyle hiç olmazsa dışarda görüşün ki.
    bul bi yolunu nolcak ya bulursun.
    yazık ama yaaa hadi gör onu.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Çok iyiymm çok teşekkür ederim aradım ve buluşmak istediğimi çok özlediğimi söyledim :)

      Sil
    2. çook sevindim ki oh valla hah şöyleee.
      :)

      Sil
  6. vy be ne var ne yok diye bakmaya geldiydim ama bunu da beklemiyordum açıkçası :(
    çok üzüldüm, aglama yaa :( boşver geçmişte ne olduysa. görüş sen babanla :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...