6 Aralık 2013 Cuma

Şarap Evi Önerisi

      Mezun olan arkadaşlarım, mezun olduklarına pişmanlar. Stajyerlikten söz açılınca gözleri doluyor ve birbirlerine konuyu kapatmalarını söylüyorlar. 4 senedir öğretilen hak, dürüstlük, hakkaniyet kavramlarının gerçekte nasıl paspas yapıldığını, hakimlerin ve savcıların ne kadar boktan insanlar olduklarını görünce bunalıma girmişler. Bunun yanında çalışmaya başladıklarından beri hiçbir şey yapamadıklarını söyleyip duruyorlar. Ben de vaktimin tamamını dizi izleyerek geçiriyordum ki, toparlan dedim kendi kendime. Şunun şurasında birkaç ay kaldı stajyerliğe. O zaman yapamayacaklarını yapmak zorundasın ! Neyse ki o dizi döneminden çıktım.

      Benim bazı dönemlerim oluyor, gerçi siz de biliyorsunuz artık... Bunalıma girip çıkıyorum. İşte o dönemlere benzer dönemler var. Tembellik ve çalışkanlık dönemleri. Bir süre boyunca her gün dizi izliyorum, sonra ne kadar boktan yaşadığımı fark ediyorum, ertesi gün kalkıp temizlik yapıyorum, masamı ve dolaplarımı düzeltiyorum, kendime bir program yapıyorum. Boşa geçirdiğim saatleri telafi etmeye çalışıyorum. Cilt bakımı ya da benzeri anlamda uygulamak istediğim her şeyin listesini yapıyorum, internette araştırma yapıyorum. Çoğunlukla bu araştırmalar kadinlarkulubu.com da son buluyor. Ama oradan her seferinde iyi bilgiler edinebiliyorum. Hangi konuda bilgi edinmek isterseniz, tecrübeli birilerine danışmak isterseniz, orada bu site karşınıza çıkıyor. Şu reklam yapar gibi oldum ama yapmıyorum aslında. Belki size de yardımcı olur diye tavsiye ediyorum. Ama uyarayım, kullanıcı adı aldıktan sonra kullanıcı adını silemiyorsunuz. Mesela mahrem bir konu var, yorum yazdınız ya da fikir almak istediniz, sonra pişman oldunuz, silemezsiniz. Forumu okumanın yanında, üye olayım da yazayım derseniz, üyeliğinizi silemezsiniz, açtığınız konuları da. O yüzden sakın kendi adınızla üyelik almayın.


      Sevgilimin doğum günüydü geçen çarşamba, sürpriz yapmıştım biliyorsunuz. Sadece ufak bir kek alıp güzel bir ortam hazırlamıştım ama onun dışında zaten dışarıda yemeğe çıkma planımız vardı. Size şimdi muhteşem bir yer önereceğim ! Sensus şarap evi. Kuledibinde, çok güzel, çok otantik ve çok ucuz ! Tabi kime göre ucuz diyebilirsiniz. Şöyle ki sloganları "iyi şarap, pahalı şarap demek değildir." En güzel yerli şarapları getiriyorlar ve çok uygun fiyatlara bir şişe şarap alıp, yanında şarküteri tabağı, peynir tabağı alabiliyorsunuz. Mesela 30 lira, 40 lira civarında bir paraya çok güzel bir şarap açtırabilirsiniz. Şarküteri tabakları da 10-30 lira arası. Peynirler ve etler var tabakta. Şarabın yanında iyi giden ne varsa orada bulabilirsiniz. Yemek seçenekleri de var, biz orada yemek yemedik ama yorumlardan pahalı olduğu sonucuna vardım. Yemek yiyip, sonra yanında atıştırmalıklarla şarap içmek için bu mekana gidebilirsiniz. Çok romantik bir yer. Ayrıca çalışanlar çok kibar. Arkadan sürekli kısık sesle klasik müzik çalıyor. Ama klasik müzik dedim diye çok ciddi ve kasıntı bir yer beklemeyin. Gayet hoş bir atmosferi var. Ama kesinlikle rezervasyon yaptırın ! Hatta cuma günü ya da hafta sonu gidecekseniz iki gün öncesinden yaptırın.

8 yorum:

  1. ilk bölüme güldüm amaa. demek ki şimdi toparlanma zamanı.

    kuledibi sensus temams.
    her gün geçtiğim yerler, adını hatırlamadım.
    kulenin karşısında anemon var güzel restoran bak.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerin için çok teşekkürler :) aslında bu Sensus da anemon otelin hemen altında :) hani küçük bir ara var ya o arada işte :)

      Sil
  2. Şu anda hukuk fakültesi hayallerim paramparça oldu.. Hukuk okuyup mezun olanların bile pişman oldugu bir sistem..
    Napıcam ben ya.. Valla arada kaldım artık, ne istedigimi bile bilmiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lilyy hayır paramparça olmasın ! Çok üzgünüm öyle bir izlenim yarattığım için ama hukukun bizim gibi düşünen, adalete inanan insanlara ihtiyacı var ! Şu an hiçbir şey yapamayız gibi hissediyorsun ama aslında yapabileceğimiz şeyler var. Mesela benim öncelikli hedefim cinsel saldırı suçunun cezasının yükseltilmesini sağlamak.. Hukuk okursan en azından yapabileceğimiz bir şeyler olur.

      Sil
  3. Bebeğim istanbulun doğum günü kutlu olsun nice mutlu yaşlarına öncelikle.

    Sonrasinda su bos geçirip telafi etmeye çalışmak bende de var. Niye her seyi sürekli olarak düzenli ya da verimli geciremiyorum bunu sorguluyorum her defasinda. Sonuç hep ayni.

    Ayrica bir iibfli olarak genel, Ticaret ve anayasa hukukunu suana kadar alan bir idari bilimler öğrencisi olarak hukukun işleyemediği bir ülkede tabiiki hukuk dersine sınavına çalışmak istemiyorum. İşiniz zor. Allah kolaylik versin

    Şarap candir :) öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. İstanbulda bulunan şarap evlerinin isimleri aşağıdaki linkte yazıyor. Ben pano şarap evini öneririm en iyisi orası bence.
    http://sarap.bizdensor.com/gallery/istanbuldaki-sarap-evleri/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istanbul şarap evleri,

      Ne kadar güzel bir sayfanız varmış. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. :) Viktor levi, hazzo pulo ve sensusa gitmiştik her biri çok güzel gerçekten, panoyu en kısa zamanda deneyeceğiz. Diğerlerini daha önce duymamıştım deneyeceğiz. Çok teşekkürler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...