29 Mayıs 2014 Perşembe

Bok Gibi Uyanmak

     Şu an o kadar gerginim ki, ders çalışmam gerekiyor ama zaten bu sinirle çalışamayacağım için yazıyorum. Dün deep yorumunda moralin nasıl diye sormuştu, dün cevap verseydim çok iyi diyecektim, ama bugün bok gibi diyorum. Çünkü daha sabah 10.30 ve kardeşimle tartıştık. Bu tartışmaların tekrarlanmasını istemiyordum, ne zamandır tekrarlanmıyordu da zaten. Ama iki gecedir sabaha karşı kardeşim yüzünden uyanıyorum. Zaten sınavlarım yüzünden gerginim. Gece çalışacağım diye oturup, çalışamadan yine de 2.30 3 gibi yatmanın verdiği vicdan azabını ancak final döneminden geçmiş olanlar bilir. O saatte yatıp sabah erken kalkabilmek için dua ederken, sabahın altısına kaddar oturan kardeşimin kelebek avlama sesine uyanıyorum. Neymiş, o kelebek odadan çıkacakmış! Belki yarım saat sürdü, hiç sesimi çıkarmadım, belki huylanıyordur kelebek uçarken suratına çarpacak vs. diye dedim. Kalktım uyku gözlüğümü alıp uyumaya devam etmeye çalıştım. O sıra da seni de uyutmadım kusura bakma dedi, hiç cevap vermedim. Zaten 6.30 a kadar falan da uyuyamadım. Dolayısıyla sabah kalkamadım. Dün gece de sabah 5.30 gibi yattı, sevgilisiyle konuştu falan. Yatarken de artık ses mi çıkardı ne yaptıysa ben yine uyandım. Uyuyamadım tabi, sivrisinek falan vardı bir de. İyice sinirim bozuldu. Ne olur dedim uyandırma beni.


     Bu sabah da gerizekalı digiturk aradı. Neymiş faturaları düzenli ödüyormuşuz, salon filmleri hediye olacakmış bir sene boyunca. Annemin doğum tarihini soruyor. Ama annemin doğum tarihi kimlikte farklı yazıyor ve ben 28.08 diye hatırlamışım ama 29.08 miş. Ya kadın sabah sabah 4 kere falan aradı bizi. Anneannemin kızlık soyadını soruyor falan. Annemi arıyorum, anneannemi arıyorum açmıyorlar. Sonra biz tartışırken annem aradı, bu sefer ona kızdım. Sonra da kendime kızdım arayıp elli kere özür diledim. Allah kahretmesin dedim bir hediye verecekler, eben ananemin kızlık soyadı!! Ama tabi ben bunu telefondaki kadına söylemiyorum, kardeşim telefonda, ben kardeşime söylüyorum. Bu arada iki haftadır her sabah 8.30 da karşıdaki inşaatın sesiyle uyanıp, kalkıp camı kapatıyorum.

      Neyse kardeşim de ayıp rezil olduk bilmem ne diye bana kızınca benim de tepem attı. Zaten gözlerim acıyor, sinirliyim. Başladık tartışmaya. Ben sabah 5 te uyanmak zorunda değilim diyorum, o senin yattığın saatte yatmak zorunda değilim diyor. En son bu konulardan annem ve kardeşimle tartıştığımda sinir krizi geçirmiştim ve haklıydım, onlar da bunu biliyordu. Kardeşim dikkat etmeye çalışıyordu falan. Ama yine böyle oldu işte. Evdeki durumu sonra yazarım. Ders çalışmalıyım. :((( Neyse ki İstanbul aradı da onunla sohbet edince kafam dağıldı, moralim düzeldi. :)

4 yorum:

  1. üff anladım kardeşin sona digitürk ama saçmaymış o ya hadi iyi dersler başarılar sana. psikoloji konusu nasıl ya hadi iyileş ama hani parmaklar filan yazarsın sona amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kötü olsam da yorumlarından sonra iyi olurdum heralde :)) off parmaklar deme hiç..

      Sil
  2. of of kötü olmasın moraller moria m :)

    bak Marilyn gülüyor her vaziyette :)

    beklerim ben deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke biz de öyle her daim gülebilsek :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...