1 Mayıs 2014 Perşembe

Kendindennefretetmekgibisiyok

      Kin ve nefret. Dünyada insanı içten, yavaşça bitirecek iki şey arıyorsak, en etkilileri bunlardır. Ama ben daha da acı veren bir şey istiyorum mu diyorsunuz ? O halde kendinizden nefret edin. Emin olun başkasından nefret etmeye devam ettiğinizde içinizde büyüyen kin, kendinizden nefret ettiğinizde de büyüyecek. Kendinize beslediğiniz kinin zararı bir başkadır. Çünkü başkalarına karşı kin doluysanız bu sadece size zarar verir, ama kendinize karşı beslediğiniz kin en yakınlarınıza da zarar verir. O kadar büyük bir kızgınlığı her bünye taşıyamaz. Taşıyamadığı zaman da etrafındaki her şeye zarar verir. Kendine olan kızgınlığını istemeden de olsa başkalarından çıkarır. 


      Yazmadığım süre boyunca çok kötü bir zamandan geçtim. Ama yazamadım. Yine, her zaman olduğu gibi insanlara baygınlık, sıkkınlık getireceğim diye düşündüm. Bir noktadan sonra arkadaşlarımla bile görüşmek istemedim. Herkes benim derdimi dinlemek zorunda değildi ki... Kendimi dışarıdan seyrediyor gibiyim sürekli. Bir film izliyormuşum gibi. Hiç içimden geldiği gibi davranamıyorum. Dışarıdan nasıl iyi ve güzel görüneceksem öyle davranıyorum sanki. Film karesi gibi olmalı sanki, herkes onaylamalı sanki. İçimde iki tane ben var. Biri bu yazdıklarımın hepsine karşı gelen, aslında nasıl bir hayat yaşamak ve nasıl bir karaktere sahip olmak istediğini bilen; diğeri de sadece korkulardan beslenen ve toplumun getirdiği ne kadar saçmalık varsa bünyesinde barındıran ve asıl beni öldüren... Ben onu nasıl öldüreceğim peki? Nasıl insanların içinde insan gibi rol yapmadan yaşayacağım? Bir tek sevgilimin yanında rol yapmıyorum ama. Onunla ya dipteyiz ya en üstte. Şu an en üstteyiz. Yanında istediğim gibi davranabildiğim için her şey yolunda çok şükür. Bundan sonra da bozulmasına izin vermeyi düşünmüyorum. Cumartesi de psikologa gidiyorum uzun zaman sonra. Bazen kendimi Dexter gibi hissediyorum. Gülmesi gerektiği zaman gülen, konuşması gerektiği zaman konuşan. Dexter'dan farkım bu uyumsuzluğumun mallığımdan kaynaklanması. Dexter'ın en azından sebebi var. Adam psikopat, öldürüyor. Ben mal gibi bakıyorum. Bugün de bütün günüm mal gibi bakarak geçti mesela. Arada kurabiye yaptım ve telefonumdan oyun oynadım. Candy Crush, Farm Heroes, Pet Rescue, Uno ve Swamp. Halbuki selülitlerim çıktığı için spor yapmalıydım. Cengiz Aytmatov'un Beyaz Gemi kitabını okumaya devam etmeliydim. Tekrar piyano çalmaya başlamalıydım. 

      İnstagram'dan bir arkadaşımı ekledim. Kız sürekli eğleniyor ama böyle bir şey yok. Bunalıma girip kendi profilime döndüm sonra. Düşün işte. He ama sigarayı bıraktım sayılır. Yani artık paket almıyorum ve içmiyorum. Ama arada kızlarla kahve içerken içiyorum. Böylece sadece keyif için içip bağımlı olmayan insan grubuna girmiş oluyorum. Bunun yanında İngilizcemi baya geliştirdim. Şu an kursun Advance sınıfındayım. Gerçi kurslardaki seviye toffle seviyesinin yarısı kadar ancak olur ama olsun. Parmaklarımı yara yapmaya hala devam ediyorum. Saçlarım, makyajım falan en büyük ilgi alanım. Düşün işte.

6 yorum:

  1. hadi ama geçsin bu günler ya. bir eft uzmanına da gidebilirsin. emotional feelings transfer. kötü dediğin sanırım depresif günler olmalı. sanırım bir şeylerle meşgul olup bişeyleri başardıkça daha mutlu olursun ki kendinle yaaa.

    YanıtlaSil
  2. Hem de nasıl depresif zamanlar.. Eft uzmanı dediğin ne yapıyor peki ? İşe yarar mı dersin??

    YanıtlaSil
  3. Seni çok merak ettim ben ama... insanlara rol kesmeyi bırak, seni sen olduğun için sevmelerine izin ver. Sevmeyen de bırak gitsin hayatından fazlalıklardan kurtulmuş olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendim gibi olsam kimse sevmez ki :) çok özledim valla seni :)

      Sil
  4. Geçmiş olsun. Seni hep merak ediyordum iyi ki yazdın. Bizi bunalıma sokacağını düşünerek yazmamazlık etme. Bol bol yaz. Yazmak da bir terapidir. İnsana daha çok direnme gücü veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkü ederim canım benim. Haklısın, yazmak çok iyi geliyor ama sizleri okumak da bir o kadar iyi geldi.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...