5 Mayıs 2014 Pazartesi

Sanırım Zaman İyi Geliyor

      Blogger'ı açıyorum ve  yorumlarınızı görüyorum ya, kendime inancım öyle yerine geliyor ki... Çok teşekkür ederim. Çok daha güçlü hissediyorum.
     
     Dün gece Almanya'da yaşayan dayım geldi, anneannemdeydim geç saate kadar. Kafamın dağılmasına yardımcı oldu bu minik aile toplantısı. Dayım bir sürü çikolata getirmiş olduğundan mutluluk hormonu da salgılandı ohh mis. Büyük dayım da kardeşiyle bir araya gelince her zamanki gibi gaza geldi ve baya güldürdü bizi. Dedemi andık birlikte... Eve geç indiğimden sabah erken kalkmak gerçekten acı vericiydi.


     Bugün terapi kitabından iki bölüm daha okudum ve yeni bir alıştırma yaptım. Bu yeni alıştırmanın amacı da ruh hallerini ve düşünceleri ayırabilmek, yoğunluğunu ölçebilmek. Son zamanlarda aşırı yoğun ruh halleri yaşadığım 5 durumu ve bu durumlar sonucundaki ruh hallerini yazmam gerekiyordu. Ruh hallerini birbirinden ayırmak ilk etapta biraz zor olabiliyor. Sonra da bu ruh hallerinin yoğunluğunu ölçmem ve 10-100 arasında derecelendirmem gerekiyor. Hayatı düşünce ve duygulardan kaçmaya çalışmakla ve takıntılarla geçmiş ben, şimdi oturmuş o duyguları irdeliyorum. Yorucu gerçekten. Ama bugün üçüncü gün ve bende genel bir sakinlik söz konusu. Kitapta bu alıştırmayı yapmayı öğrenene kadar diğer bölüme geçmemem gerektiği yazıyor. Ruh hallerini rahatça belirleyip ölçebildiğim zaman diğer bölüme geçeceğim. Kendime bir hafta verdim. Sonraki pazartesiye kadar yoğun ruh haline girdiğim an kendimi izleyip yazacağım, böylece öğrenmiş olurum heralde.

     Bu üç günde beni en çok üzen şey İstanbul'la iletişimimiz. Cuma akşamı bir tartışma yaşamıştık. Sanırım ben biraz şımarık davrandım. Sınavları inanılmaz derecede yoğun, bütün gün ders çalışıyor ve görüşmemiz için zaman yok. Bu nedenle bu iletişimsizliğimizi anlayabiliyorum. Özellikle cuma akşamından sonra riske atmak istemiyor bence. Benimle her konuşma bir tartışma riski taşıyor sonuçta. Ve tartışmalarımız çok uzun ve sinir bozucu olabiliyor. Sınav dönemi benden uzak durmasını anlayabiliyorum. İstanbul hukukta ve yıllık sistemle mezun olmak inanılmaz zor. İşte beni çok üzen şey bu. Sevgilimin benden uzak durması ve bunda haklı bir sebebinin olması... Eminim sınavlarından sonra normale döner. Ama yine de ona kızgınım. Dün bütün gün ders çalıştı. Gece 12 ye kadar ondan haber almadım, çalışırken uçak moduna almış telefonu. En son annesine yazmak zorunda kaldım merakımdan. Sağolsun çok tatlı ve anlayışlı bir kadın. Biraz sohbet ettik. İyi olduğunu ve tüm gün çalıştığını söyleyince rahatladım ama biraz da kızdım. O saate kadar habersiz bırakmamalıydı. Şu an ikimiz de biraz mesafeliyiz. Belki de bu mesafe iyi gelir. Hem ben psikolojik olarak gün geçtikçe daha iyi olurum, hem de o sınavlarına odaklanabilir... Bu arada, ben bu yazıyı yazarken bana bir link verdi. Çok romantik bir şarkının youtube linki. Mutlu oldum. :))

     Bu arada beni direk blogspot adresimi yazarak arayan ve öyle okuyan var mı aranızda? Trafik kaynaklarımda direk adresim de aranmış ve siz değilseniz, evdeki bilgisayarda açık verdim demektir. o.O

12 yorum:

  1. almanyada yaşamanın olayı o ya, o çikolatalar olmasa napardık :)
    cidden işe yarıyor mu merak ettim ben de.
    hey, her şey düzeliir. umarım öyle olur.
    sakın ifşa olayım deme.
    dikkatli ol.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha yazarken almanya çikolata yorumu bekliyordum. :)) cidden işe yarıyor mu bilmiyorum, keyfim yerindeydi ama dayım sürekli güldürdüğü için de olabilir.
      Umarım öyle olur.
      Umarım ifşa olmamm, sürekli gizli modda yazıyorum ve iz bırakmamaya çalışıyorum. Adres değişikliği çok zor olur.
      :)

      Sil
    2. ehehe. alman dili bile komik geliyo bana. konuşurken de sıkça gülerim.
      olur olur, inan biraz. bak inan yazıyordur kesin o terapilerde de.
      hıhığ, yine de temizle geçmişi. şeyi de temizle panoyu(başlat, çalıştı, "clipbrd" )

      Sil
    3. Yazmaz mı hiç :)) panoyu temizleme hiç aklıma gelmedi valla saol.

      Sil
  2. cok fazla cikolata yeme dislerin curur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının temel noktasına değinmişsiniz, teşekkür ederim.:)

      Sil
  3. Alman nutellasi en güzel nutelladir. :)

    O ruh analizindeki olay ilginçmiş, irdelemeyi yapınca belki yazarsın merak ettim.

    istanbulu da anlamaya çalışmak gerekiyor, kızma ona en azından bu seferlik :)

    Ben birkac defa blog linkini yazip aradım panele dusmedigini düşünerek :(

    Öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh süper mayamm sen yazdıysan sorun yok:)) kardeşim yazdı sandım :) ruh hali analizi çok ilginç değil aslında ama devamlı yapmaya çalışınca yorucu :) istanbula anlayış gösteriyorum da çok özledim ya :(

      Sil
  4. Almanya çikolataları diyorum susuyorum. :D
    İyi olmana çok sevindim. :)
    İstanbul da benim gibi. Bende sınav haftasında elimi eteğimi çekiyorum herkesten. Onu da anlamak lazım. Çünkü sınav haftası herkesi farklı etkiliyor. :)
    Ben bugün blogunu aramaya çalıştım ama bulamadım. Bundan sonra urlden arayanlardan biri ben olabilirim. İnşallah deşifre olmazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah olmam, dün gizlice kardeşimin bilgisayarına baktım, ama bloga dair bir şeye rastlamadım. Dün ben yazarken klavye sesinden dolayı blog mu yazıyorsun dedi. Ama önceki blogumu kastediyor sanırım..
      Anlayış gösterdim ve hiç sinirlenmedim. Sadece beni habersiz bıraktın diye uyardım. Gayet sakin karşıladı o da. :)
      Çikolatalar güzeldi gerçekten. :)

      Sil
  5. Ohh! Çikolata candır afiyet olsun.. :-)

    Ara sıra minik tartışmalar olmazsa tadı çıkar mı? Olur o kadar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...