10 Eylül 2014 Çarşamba

Estetik Ameliyat, Bakire Hasta İsteyen Yobaz Jinekolog

       Hep merak ediyorum, acaba neden hayatımdaki olayların da duygularımın da en yoğun olduğu zamanlar hiç yazmam? Belki de ifade etmek zor geliyordur. Ama kaydetmek istiyorum, sonradan okumak istiyorum 30-40 yaşlarımda. Belki torunlarım ananelerinin hikayesini okumak isteyecek ne malum? 

       İstanbul İngiltere'ye dil eğitimi için gitti, geldi. Gönderirken de çok zordu, beklerken de. Ama ilk bir haftayı atlattıktan sonra estetik ameliyat olduğum için daha rahat geçti zaman. Yani inanılmaz derecede ağrım olduğu için benim açımdan rahat olmasa da bekleyiş açısından zamanın daha hızlı geçmesini sağladı. Ama bence oraya gidip gelmesi İstanbul için çok iyi olmuş. Hem ingilizcesi gerçekten gelişmiş, hem de bir sürü arkadaş edinmiş. Ayrıca daha rahat ve daha çok hayal kuruyor. :) Bu çok iyi çünkü birlikte gezeceğiz! O kadar güzel yerleri gezmiş ki... Ama giderken son kez onu arkadan gördüm ya o kadar koydu ki. Sonrasında bütün günü annesiyle geçirdim. Biraz zordu çünkü o benden daha çok ağlıyordu. Neyse o günü hatırlamak istemiyorum. İstanbul'u almaya giderken ikimizin de keyfi yerindeydi. Havaalanında dış hatlardan gelen yolcuların beklendiği o demirin arkasında bir saat boyunca her gelene baktım o mu diye. Sonunda görünce hemen yanına koşup sıkı sıkı sarıldım. Çok güzel bir andı. Çünkü ben 6 haftada onunla ilgili en çok şunu özledim, sarılıp boynunu koklamayı. Orada yaşayabilirdim sanırım, boynunda.

      Ameliyat dönemi çok zordu. İnanılmaz doğal ve güzel estetik ameliyatlar oldu. Şu an çok daha mutluyum. Aslında günlük hayatımda burnumu yaptırıp yaptırmadığım hiç fark etmiyor yani hep böyleymiş gibi derler ya. Ama profilden biri baktığında eskiden rahatsız olurdum. Erkek kız fark etmez, hep kötü göründüğünü düşünüyordum ama şimdi bir anda yaptırdığım aklıma geliyor. Sonuç olarak resmen ameliyattan sonra çok daha olgun, sabırlı ve tatlı bir insanım. Bilge oldum resmen sabretmekten ve hareketsiz yatmaktan. Farkında olmadan ermiş olabilirim. Öyle böyle 5. gün rahattım. 

      Ameliyattan sonra kendime gelemedim. Şu anda hala böyle olmamın sebebi yumurtalıklarımdaki polikistik over mı yoksa mallığım mı bilmiyorum. Çok saat sürdü ameliyat. O kadar zaman anestezi ile uyuyor olduğumdan sonrasında iştahım kapandı, saçlarım dökülmeye başladı ve zayıfladım. Tam kendimi toparlıyorum derken bir baktım vücuduma değişik bir şeyler oluyor. Hemen doktorumu aradım ama ameliyatla bu değişikliklerin alakası olamayacağını, hemen jinekoloğa gitmemi söyledi. Sanırım yaşadığım stres ve anestezi zaten var olan rahatsızlığımı tetiklemiş. Kistlerim varmış. Çok moralim bozuk. Hani erkeklerin favorileri olan yer var ya, işe onun altından itibaren tüyler var yüzümde. Çok belli olmuyor ama ben önceden olmadığını bildiğimden fark ettim. Ayrıca saçlarımda kepekler çıktı, ki bende kepek olmaz. Yüzüm yağlandı ve bir sürü sivilce çıktı. Hemen doktora gittim. Önce beni muayene etti, sonra ultrasonla baktı. "Kist var ama önce şu ultrasonu da çektir" dedi. Ama o ultrason 118 liraydı. Ben de devlette yaptırıp sonuçlarını getiririm dedim. Gittim pislik yobaz poliklinik jinekoloğu fatma hanıma. Daha önce de elli bin kez evlenmeden yapma sakın, evlenmeden olmaz diye tembihlemeye çalışmış, ama ona karşı ağzımı açamamış, sizi ilgilendirmez diyememiştim. Bu sefer de bana evli misin bakire misin diye uzun uzun sorular sorup, önceki çabalarında başarısız olduğunu görünce baya pis pis baktı. Kapalıydı, başında başörtüsü masasında da Kur'an vardı. Belli ki Müslümanlığı Allah'ın hoşgörüyle yaşanmasını emrettiğinin aksine yobaz olarak yaşıyordu. Yüzüme daha sonra hiç bakmadı. O çekilmesi gereken ultrasondan açıkçası o an korkuyordum. O yüzden ona "Hayvan karı 6 senedir hayatımın aşkı olan adamla beraberim sen kim beni yargılamak kim, mutsuz eviliğinin acısını benden çıkarma!" diyemedim. Ama deseymişim de bundan daha sert bir muayene yapamazmış zaten. Muayene bitti, ultrason çekildi. Ben zaten sonucu kendi doktoruma götürecektim. Kadın bana "kistlerin var, tedavi önermiyormiyorum, tüylere de lazer yaptır." dedi. Resmen "tedaviyi hak etmiyorsun, alışıksındır sen böyle şeylere, sürtük." dese bu muayene daha iyi geçerdi.
 

      Şu an saçlarım dökülüyor. İki gece önce banyoda dökülen saçlarımı görünce ağladım. Sinirlerim boşaldı. Çünkü tedaviye dikkat etmezsen ve kullanacağın ilaç yüzünden kilo alırsan, bazı açılardan iyi olmazmış. Ben bu kadar ayrıntılısını İstanbul'a anlatamadım. Geleneksel yanım ağır bastı, ya ilerisi için endişelenirse diye korktum galiba. Kendime itiraf edemedim hiç. Ama o öyle biri değil, en başta benim için korkar biliyorum. Ama annem aklıma soktu. Söyleme sakın İstanbul'a dedi. Ben kist olduğunu tabi ki söyledim. Ama ayrıntılı anlatmadım. Neyse, bilirsiniz işte erkekler çok ayrıntılı düşünmez zaten. Şimdi, reglimin üçüncü gününü bekliyorum. Kan testi yaptırıp hangi hormonlarıma daha çok etki ettiğini bulacağız ve ona göre tedaviye başlayacağız. 

10 yorum:

  1. Tatlımm hoşgeldin. Ve geçmiş olsun aynı zamanda. Burun estetiği olmak istiyorum ben de.Seni çok iyi anlıyorum o konuda :)
    Doktorlar bile at gözlüğü ile yaşarken normal bir vatandaştan ne düşünmesini bekleriz ki.
    Kavuşmanıza da çok sevindim.Birlikte bol bol vakit geçirme zamanı ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm hoşbulduk :)) çok teşekkür ederim. İnşallah sen de tam istediğin gibi bir ameliyat geçirirsin :))
      aynen valla neden bu kadar yargılıyorlar anlamış değilim. Kavuşmak güzel de o kadar bol vakit geçiremiyoruz :( bir de şimdi iş aramaya başladım iyice azalacak vaktimiz..

      Sil
  2. çok çok geçmiş olsun .
    umarım tedavin en kısa zamanda cevap verir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) tedaviye bir başlayabilsek :(

      Sil
  3. çok geçmiş olsun.Böyle doktorları ne yapmak lazım bilmiyorum.Cidden yobazmış.Sen umarım daha iyisindir ve çok daha iyi olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokomell çok teşekkür ederim, tedavi hala devam ediyor ama iyiyim çok şükür sorun yok :)
      Böyle insanlar için yapacak bir şey yok, bazı insanların kafa yapısı böyle maalesef...

      Sil
  4. Çok geç te olsa geçmiş olsun:)) yeni katılan biri olarak şimdi soyleyebiliyorum;) burun ameliyatı olması gereken biri olarak sürekli erteliyorum, hatta düşününce 1 sene mi olmuş ne! Sanırım evet:)) yapacak bişey yok korkuyorum , doktorlara guvenemedigimden mi yoksa cesaretim olmadigindan mi bilmiyorum ama dürün bu..yaptırmış biri olarak senden cesaret istiyorum ve Öneri bekliyorum, en önemlisi doktorundan memnun kaldın mi beklentilerin doğrultusunda en önemli soru benim için ve senin polikistik over tedavi ne durumda bilemiyorum ama su an bununla savaşan biri olarak öneri de bulunabilirim😊

    YanıtlaSil
  5. Çok geç te olsa geçmiş olsun:)) yeni katılan biri olarak şimdi soyleyebiliyorum;) burun ameliyatı olması gereken biri olarak sürekli erteliyorum, hatta düşününce 1 sene mi olmuş ne! Sanırım evet:)) yapacak bişey yok korkuyorum , doktorlara guvenemedigimden mi yoksa cesaretim olmadigindan mi bilmiyorum ama dürün bu..yaptırmış biri olarak senden cesaret istiyorum ve Öneri bekliyorum, en önemlisi doktorundan memnun kaldın mi beklentilerin doğrultusunda en önemli soru benim için ve senin polikistik over tedavi ne durumda bilemiyorum ama su an bununla savaşan biri olarak öneri de bulunabilirim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...