7 Aralık 2014 Pazar

Gece Yatarken Planladıklarım, Uyanınca Olan

      Yatıyorum yatağa, dualarımı ediyorum, uyku moduna geçmeye çalışırken de bir sürü şey düşünüyorum. Geçirdiğim günden ya da haftadan tatmin olmamışsam ertesi gün için ya da hafta için bir sürü plan yapıyorum. Mesela yarını çok dolu dolu geçireceğim gibi. Ya da şu kişiyle şu konuşmayı yapacağım gibi. Ya da normalde hiç cesaret edemeyeceğim şeyler gibi. Gece uyumaya çalışırken, yorganın altında kendimi çok güvende hissettiğimden midir, yoksa nasıl olsa o an yapmam gereken tek şey uyumak olduğundan rahat hissettiğimden midir bilmiyorum ama normalde hiç yapamayacağım şeyler düşünüyorum. Bazılarını yapmak isterim ama cesaretim yoktur, bazılarını yapmak için de bir türlü kıçımı kaldıramam. Aslında uyumaya çalışırken yapmayı düşündüklerimi yapsam hayatım çok farklı olabilirdi. Farklı dediğim daha dolu olurdu, kendimle daha çok gurur duyardım. Ama neden hiçbir şey için kıçımı kaldıramıyorum bilmiyorum.

      Önceki yazımda facebook ve instagram samimiyetsizliğini yazmıştım ya, hala çoğu insanın öyle olduğunu düşünüyorum ama galiba ben de az fesat değilmişim. Arkadaşlarımdan gelen yorumlardan dolayı anladım ki bazen kötü niyetli düşünüyorum. Facebook konusunda fikrim değişmeyecek, ama instagramda bazı hesaplar gerçekten doğal ve çok ilham verici, onları çok seviyorum. O yüzden o konuda daha ılımlı olacağım ve artık iç sesime kulak vermeyeceğim. Aslında bazen dış sesimle de eleştiriyorum ama onu da... Neyse ya kendi kendime de dedikodu yapamayacaksam ohoo..Bazı hesaplar var ya instagramda ve youtubeda, o kadar doğallar ki her şeylerini paylaşıyorlar. Ben de öyle olmak istiyorum ya. Ama ben çok iyi kalpli bir insandım neden böyle kompleksli fesat biri oldum çıktım? 


      Zaten normal hayatımda da çok sevenim yok. Ailem, sevgilim, çocukluk arkadaşlarım. Kalbimin en derininde dünyadaki açlığı ve savaşı bitirmeyi hayal edecek ve acaba bunun için ne yapabilirim diye cidden düşünecek kadar iyi niyetli olabileceğimi bilebilen nadir insanlar. Ama kalbimin en derini orası işte. Daha yüzeye yakın kısımlar soğuk nevalelik, sinirlilik ve sorunlarla dolu sanırım. Yani dışarıdan bakan biri beni çok soğuk görüyor galiba. Bazıları da biraz sıkıcı buluyor. Ben de kendime haksızlık mı ediyorum bazen? Ben insanların düşüncelerini çok mu umursuyorum acaba? Gerçekten böyle doğal bir kız olmak zor bir şey mi? Türk kızı olduğumuzdan mı kompleksliyiz biz ya, çocukluğumuzdan beri en kıymetli hazineler olduğumuza inandırıldık diye mi?  Allah aşkına bu kadar çok düşünüp saçmalayan sadece ben miyim, hepiniz kendinizden emin aklı başında insanlar mısınız ya, herkes pirenses mi!?

      Neyse, şu saniyeden itibaren farklı bir insanım! Bugün pazar, saat 14.30. Bütün günümün boş geçmesine izin vermeyeceğim. Şimdi kalkıp dolabımı düzelteceğim, makyaj fırçalarımı yıkayacağım, ütü yapacağım. Hatta haftalık plan, saç bakımı falan da yapayım. Artık tırnaklarımın yanındaki etleri koparmayacağım, dudağımı yemeyeceğim, sürekli aynanın karşısında geçip siyah nokta sıkacağım diye yüzümde kraterler açmayacağım. Of ne pis insanmışım.

      Siz çantanızı düzenli tutabiliyor musunuz? Ben her haftasonu içini düzenlesem bile daha pazartesi akşamından içi mahvoluyor. Neden hemen bozuluyor ki? Yani cüzdanım, iş için masraf cüzdanım, telefonum, kartlarım, sigaram, anahtarım, parfümüm, bir iki makyaj malzemesi, krem, toka, ıslak mendil ve normal mendil bir de su. He not defteri ve kalem. Bir de bazen yiyecek bir şeyler, olips, sonra acil durumlar için kadınsal şeyler...Okey anladım ben yazarken.  

      Siz de mi böylesiniz ? Yoksa cidden yalnız mıyım ?

      

      

9 yorum:

  1. Kesinlikle yalnız değilsin bende tüm günü evde geçireyim diyordum ama ani bi kararla şu an dışarı çıkmaya karar verdim. Bu güzel pazar kaçmaz! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo ne güzel karar vermişsin ya, ben de inşallah yazdıklarımı yapmak için kalkıcam birazdan :) inşallah yani.

      Sil
  2. Gel de bana sor!
    Planladığım hiç bir şeyi sonrasında gerçekleştiremeyip kendimden hep şikayet eden tembel adamın tekiyim.
    Ara sıra düzelsem bile haftasına bozulurum...

    Bu arada o senin fesatlığın değil bir tane fena insanın bütün dünyamızı değiştirmesinden oluyor galiba. Ve evet bütün türk kızları fazla pirenses! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya valla bunun sebebi tamamen üşengeçlik. Bir kalksak yerimizden oluyor. Bak biraz önce makyaj fırçalarımı yıkadım mesela. Ama sonra yine blogger ı açtım :D Daha ütü yapıcam. :)

      İnsanlar da hazırmış ama bak hemen nasıl uyum sağladık. Facebook'un kurulmasını anlatan filmi izlemiş miydin? Okullarındaki kızları güzellik olarak derecelendiren bir html hazırladıktan sonra geliştiriyorlar. :)

      Evet çok pirenses! Ama napalım küçüklüğümüzden beri pirenses olmak zorundaymışız gibi büyütüldük. Mesela derler ya hep yabancı kızlar çok rahat çok tatlı ama Türk kızlarının burnu havada kendilerini bir şey sanıyorlar diye, bak düşün ki her açıdan tatminsiz kalmış çoğu Türk erkeği kızlara hep yavşak davranıyorlar, yolda yürürken bile kaç tane laf yiyoruz. Bıktık artık, ondan be Tuxedo.

      Sil
    2. Elbet yaparız ya! (Yapamadı!) :D

      Ee Türk kızları pirenses olurken Türk erkekleri de saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde boş bırakıldıkları için ülkenin dengesi şaşık durumda. Avrupa ülkelerinde herkese önce insanlık eşitlik öğretildiği için adamlar farklı :)

      Sil
  3. hehe başlık beni anlatıyor :D

    YanıtlaSil
  4. uyku moduna geçmeye çalışmak bana çok uzak geldi şu an.
    yastığa kafamı koyar koymaz uyuya kalıyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel ne kadar şanslısın :) Ben birkaç kez pozisyon değiştiriyorum kesinlikle. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...