1 Şubat 2015 Pazar

Burun Estetiği, Karar ve Ameliyat Süreci

     Merhabalar! Sizlere, belki burun estetiği yaptırmak isteyenler ve süreci merak edenler vardır diye, ameliyat sürecimi anlatacağım. Öncelikle, gerçekten korkulacak bir şey olmadığını belirtmek istiyorum. İyileşme süreci çok hızlı geçiyor ve bandajlar çıktığında, insan kendini gerçekten çok iyi hissediyor. Benim ameliyatımın üzerinden 6 ay geçti, şu an sanki hep böyleymiş gibi. İnsan çabucak alışıyor yeni görünüme.

     Bence bu süreçte en en en önemli şey, seçtiğiniz doktor. Burnumuzu yaptırmaya karar verdikten sonra, en önemli süreç olan doktor seçme süreci başlıyor. Benim için bu süreç çok kolaydı, çünkü doktorum teyzemin ve annemin de doktoruydu aynı zamanda. Marmara Üniversitesi'nde profesör, bir sürü de uzmanlığı var. Dolayısıyla seçmem çok kısa zaman aldı. Doktoru seçerken, kesinlikle özgeçmişine bakın, uzmanlıklarına bakın. Açıkçası benim için internette yazılan yorumlar çok önemli değil. Neden derseniz, ben doktor ararken ilk karşıma çıkan kişi burun cerrahisinde Türkiye'nin en ünlü doktoru olan Emre İlhan'dı. Kendisiyle randevuyu bile aylar sonra alabiliyorsunuz. Ben randevumu alıp gittim, ama tam 3.5 saat bekledim. Doktor gelmek bilmedi. Kaç kişi olduk bekleyen, artık sohbet etmeye falan başladık. Daha önce kendisini ameliyat etmiş, kontrole gelen hastalar da vardı. Doktorlarından çok memnun olduklarını söylediler, ancak her seferinde en az 2 saat bekletiyormuş. En sonunda doktorla görüştüğümde de beklemekten bunalmış ve en baştan negatif enerjiyle dolu halde karşısına çıktım. Aslında güler yüzlüydü, ama bana hiç samimi gelmemişti. 6 bin TL fiyat verdi, ama tercih etmedim. Gerçekte iyi burunlar yapıyor ve çok popüler, ama gördüğünüz gibi yeterli olmuyor. Doktorun gözlerine baktığınızda size güven vermesi gerekiyor. Benim doktorum böyle işte. Çok içten gülüyordu, çok içten konuşuyordu ve ben sadece nasıl bir şey istediğimi anlatıp gerisini ona bıraktım. Yani kimi seçerseniz seçin, hem kariyeri hem de sizinle iletişimi iyi olsun.



     Doktoru da seçtikten sonra, sırada ameliyat tarihini kesinleştirmek var. Hem size hem doktorunuza uygun olan bir tarih seçiyorsunuz. Yaz aylarında şişliklerin inmesi biraz daha geç oluyor dediler, gerçekten de 6 ay geçti ama hala az da olsa şişliği var burnumun. Karşıdan bakıldığında belli olmuyor ama ben sürekli incelediğim için biliyorum. Ne kadar yazın zor olur da deseler, bence bu işe kışın girişmeyin. Çünkü hasta olma ihtimali daha fazla, üşüme, burun akması ve hapşırma ihtimali daha fazla. Ve bu insanı gerçekten çok zorlar. Bence en güzeli bahar ayı, tabi polene falan alerjiniz varsa sonbaharı seçmekte fayda var. Burnunuzun bandajının çıkması için 1 hafta gerekiyor. Benim burnumun ameliyatı kapalı yapıldı, o yüzden kanamam hiç olmadı. Burnumun içinde tampon bile yoktu, çok rahat geçti benim için. Siz de bir hafta tatil yapabileceğiniz bir dönemi seçin.

     Doktor ve ameliyat tarihi hazırsa, artık daha ayrıntılı olarak ameliyatla ilgili plan yapabilirsiniz. Öncelikle doktorunuzla konuşurken açık olun, gerçekten ne istediğinizi güzelce anlatın. Mesela benim teyzemin burun ameliyatını da doktorum yaptığı halde, hiç çekinmeden teyzeminki gibi olmasını istemediğimi söyledim. Çünkü onunki çok küçük olmuştu, herkes bayıldı gerçi, gerçekten başarılı bir ameliyattı ama ben daha doğal olmasını istiyordum. Belki de teyzemi sevmediğim için çirkin buluyorumdur emin değilim. Doktorum bana burnun yapısını çizdi, benim burnumun sorununu çizerek, anlayabileceğim şekilde anlattı. Sonra da ayrıntılı olarak hangi işlemleri yapmak istediğini anlatıp, bilgisayarda yaklaşık olarak nasıl olacağını gösterdi. Kendisine çok güvendiğimden gerisini ona bıraktım.

     Ameliyat günü geldiğinde, erkenden hastaneye gitmemiz gerekiyor. Yatağa uzanıyorsunuz, damar yolu iğnesini yapıyorlar. Gerginliğiniz geçsin diye bir sakinleştirici veriyorlar. Tabi bu uygulamalar doktora ve hastaneye göre değişir. Ameliyat saati yaklaştığında hemşireler gelip ameliyat kıyafetinizi giydiriyor. Doktorunuz sizi ziyaret ediyor ve heyecan başlıyor. İnanılmaz bir gerginlik oluyor o an. Özellikle benim gerginliğimi size anlatamam. Benim burnun yanında başka bir ameliyatım daha vardı, ayrıca bir de et beni alınacaktı. Ameliyattan sonra ciddi anlamda ağrılarım olacağını biliyordum. Ama burunda öyle ağrı olmuyor merak etmeyin. Sadece rahatsızlık hissi, o kadar.

     Ameliyattan sonra ilk uyandığınızda dilinizi ve dudaklarınızı hissetmiyorsunuz. Ben dudağımda bant var sanmıştım, meğer dudağım kurumuş. Ağzınızdan hortum girdiğinden boğazınız da yutkunurken acıyabilir, birkaç gün sonra geçiyor. Burnunuz baya şiş oluyor, bandajlı ve ilaçlı. Benim burun ameliyatım kapalıydı. Kapalı ameliyatta burnun üstündeki deriyi açmıyorlar, üst dudağın içinden, burunla birleşen yerden giriyorlar ve oradan ameliyatı mikro aletlerle yapıyorlar. Üst dudağımın içinde de kendi kendine eriyen dikişlerden vardı ama acımıyordu hiç. Burun ameliyattan yeni çıkmış olduğundan ve kapalı ameliyat olduğundan ağzımı açıp yemek bile yiyemedim ilk gün. Gözlerinizin üzerine de üç gün boyunca sürekli buz koymalısınız. Çünkü koymazsanız yüzünüz şişip morarabilir. Özellikle göz çevresi baya morarır. Benim yüzüm ameliyattan sonra hiç morarmadı, bunu da doktorumun tecrübesine bağlıyorum. İkinci gün ağzımı azıcık açıp yemek yiyebilmiştim. Bu arada bir hafta boyunca burnunuzun kesinlikle ıslanmaması gerekiyor. Ama saçlar da yüz de yağlanıyor ve insan kendisini çok kötü hissediyor. Bu yüzden ben dikkatli bir şekilde yaptım temizliğimi. Benim saçlarımı annem yıkamıştı. Kartondan poşetler olur ya, onlardan birini kesip kenarlarını pamukla kaplayıp yüzümün etrafına maske yapmıştı. Saçlarımı yıkadı ama yüzüm hiç ıslanmadı. Yüzünüzün temizliğini de dikkatli bir şekilde, burnunuzu ıslatmadan yapabilirsiniz. Benim burnumdaki bantları bir hafta sonra çıkardı doktorum, plastik alçıyı da tabi. Ondan sonra üstüne daha bant yapıştırmadı, zaten yara yoktu dediğim gibi. Benden bir gün sonra da Prag burun ameliyatı olmuştu. Onun ameliyatı açık ameliyattı, kapalı için burnu küçükmüş diye açık yapmış doktoru. Bir ay boyunca şişlikleri hiç inmedi, gözleri inanılmaz kanlandı ve benden çok daha zor bir süreç geçirdi. Ama hem onun cildi çok daha hassas, hem de açık ameliyatın iyileşme süreci daha uzun. Gözlerin etrafında morluklar vardı bir de, ama zamanla geçti, onun burnu da çok güzel oldu.

     İşte ameliyat süreci böyle. Zorlukları da var ama çabuk geçiyor. Sonrasında profilden biri size bakıyorken bir şaşkınlık oluyor. Ben önceden çok rahatsız olduğumdan hemen profilimi göremeyecekleri bir şekilde kafamı çevirmeye çalışıyordum, fotoğraf çektirirken çok rahatsız oluyordum. Sevgilimi öperken bile zorluk çıkarıyordu bana :) Ameliyattan sonra birileri profilden baktığında yine kafamı çevirme ihtiyacı hissettim, sonra güzel göründüğünü hatırladığım kısım çok güzeldi. Sonra yavaş yavaş öyle alıştım ki, sanki burnum hep böyleymiş gibi gelmeye başladı. Sonuçta çektiğim sıkıntılara değdi yani.

     Eğer sormak istediğiniz bir soru olursa, yorum bölümünde sorabilirsiniz. Ya da daha özel sormak isterseniz strawberryy.fieldss@gmail.com adresine mail atabilirsiniz, mail adresimi sürekli kontrol ederim. Keyifle cevaplarım sorularınızı. Çok öpüyorum!

10 yorum:

  1. Hep mutlu huzurlu ol yenı burnunla canım:) maliyetını ve adını öğrenebilir miyim doktorun mümkünse?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)) Tabi ki, adı Mehmet Bayramiçli. İnternette hakkında çok yorum yok, doktor tavsiyesi vermek bence çok riskli bir şey, o yüzden sonuna kadar güven demek de zor , ama ben memnun kaldım :) Burun ameliyatı 7 bin TL, bunun 2.5 TL'lik kısmı anestezistin. Geri kalan kısmı da kaldığın özel hastanenin ve doktorun. Ama indirim payı var tabii.

      Sil
  2. Merhabalar, geçtiğimiz sene kbb deki doktorum burnumda eğrilik olduğunu söylemişti sinüzitle birlikte düzeltiriz derken, bir başka kbb doktoru (estetisyendi bu galiba) 10 kilo ver öyle bakalım demişti. Burun estetğinde kilonun önemi nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, valla kilo kısmını ilk sizden duydum. Ben öyle bir durum yaşamadım gerçi kilolu değilim ama yaşayan da duymadım. Kilo alındığında yüz de değişir tamam ama burnun çok değişeceğini sanmıyorum

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Benim doktorum 7 bin fiyat vermişti, ama 6 bine indi. Şu an Türkiye'nin en ünlü burun estetiği cerrahı Emre İlhan, kendisi benim doktorum değil ama onunla da görüşmüştüm, o da 6 bin demişti. Bence daha uygun fiyata da bulabilirsiniz.

      Sil
  4. Yazın gerçekten çok güzel. Tecrübelerini insanlara aktarman senın gibi ameliyat olmak isteyenlere büyük fayda sağlayacaktır. Bu yazını benım burun estetiği sitemde de izin verirsen paylaşmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, geç cevabım için üzgünüm. Tabi ki paylaşabilirsiniz.

      Sil
  5. Burun estetiği fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...