9 Şubat 2015 Pazartesi

Haftanın Tavsiyeleri #2

     Merhabalar, ikinci tavsiyeler yazısıyla karşınızdayım :)

     Müzik

     Joy FM


     Bu haftanın müzik tavsiyesi yine bir radyo frekansı olacak. Joy FM'in frekansı 100.6. Playlist yapmaya vakit bulamadığım zamanlarda en büyük kurtarıcım. Çok kaliteli, bazen eğlenceli bazen de romantik şarkılar çalıyor. Ama genel olarak romantik bir kanal. Sevgilinizle oturup sohbet ederken, yemek yerken arkadan güzel, sakin bir müzik gelmesini isterseniz, hiç düşünmeden Joy Fm'i açabilirsiniz.

     Film

     3 Idiots


     İmdb puanı : 8.5
     Yönetmen : Rajkumar Hirani
     Başrol oyuncuları : Aamir Khan, Madhavan, Mona Singh

     Bu filmi hala izlemeyen kalmış mıdır bilmiyorum, ama varsa da kalmasın. Gerçekten izlediğim en güzel filmlerden biri.
     Benim için bir film Aamir Khan filmiyse, zaten izlenebilir bir filmdir. İmdb puanı ya da başka herhangi bir kıstasın hiçbir önemi yoktur. Çünkü Aamir Khan hiçbir filmini sadece reyting ya da para için yapmıyor. Şu ana kadar izlediğim her filminde illaki çok anlamlı bir mesaj var. Her filmi aslında dünyaya anlatmak istediklerini aktarabilmek için kullandığı birer araç. Ve anlatmak istediği şeyler o kadar güzel ki, ben onu dinlemekten ve izlemekten inanılmaz keyif alıyorum. 

    
     Kendisi Hindistan'ın göz bebeği, haklı olarak. Çünkü çoğu filminde Hindistan'daki yaşam şartlarına ve insanların yaşadığı problemlere değiniyor. Ama bu sosyal mesaj kaygısı, filmlerinin kalitesinden hiçbir şey eksiltmiyor. Kendisi 14 Mart 1965 Mumbai doğumlu. Bence kesinlikle daha genç görünüyor. Kendisi şu an Kiran Rao ile evli ve üç çocuğu var. Kızı daha ergenlik çağında olmasına rağmen engelli çocuklara yardım için fon oluşturmak için bazı projeler tasarlamış. Yani çocuklarını da kendisinin sahip olduğu güzel değerlerle büyütüyor. Ayrıca bence çok tatlı ^^ 

     İzlediğim daha bir sürü filmi var ama onlar da sonraki tavsiye yazılarının konusu olsun :)

     Kitap

     Suç ve Ceza - Dostoyevski


     Aslında ilk tavsiye etmem gereken kitap bu kitaptı. Çünkü bu kitap benim için gerçekten inanılmaz özel. Hayatımda okuduğum ve okuyabileceğim en iyi kitap bu. İlk okuduğumda 8. sınıftaydım. O zamanki aklımla bile Dostoyevski'ye hayran kalmıştım. Ama daha çok Raskolnikov'a. İkinci kez okuduğumda hukuk fakültesi son sınıftaydım. Ve ciddi söylüyorum, ilk okuduğumdan çok daha fazla keyif aldım.

     Suç ve Ceza, bir gencin kendisiyle, vicdanıyla olan savaşını anlatıyor. Önce o malum kararı verme süreci, sonra da işlediği suçtan sonraki psikolojik süreci anlatıyor. Bence bir insanın kendisiyle, vicdanıyla, diğer insanlarla ve dünyayla olan savaşı ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi. Bazı noktalarda Raskolnikov'a katılıyorsunuz, bazı noktalarda da katılmıyorsunuz. Ama düşünceleriniz Raskolnikov'un düşüncelerinden çok farklı olsa bile karaktere duyduğunuz sevgiden hiçbir şey eksilmiyor.

     Ek bilgi olarak, çoğu ankette Raskolnikov dünyada en çok sevilen roman karakteri olma özelliğini yıllardır koruyor.

     Kozmetik/Bakım

     At Kılı Vücut Fırçaları ve Bebe Yağı


     Açıkçası bu fırçaların gerçekten at kılı olup olmadığını bilmiyorum. Yani at kılının bu kadar sert olacağını düşünemiyorum. Tamam atımız yok ama arada pikniklerde Kilyos'ta falan at binmişliğim var :D Kılın kaynağını ne kadar bilmesem de kesinlikle işe yaradığını söyleyebilirim. Bu fırçaları selülit fırçası olarak da yazmışlar internette, ben selülitlerimde düzenli olarak kullanmadığım için bu konuda ne kadar yararlı olduğunu bilemeyeceğim. Kılları sert olduğundan kan dolaşımını hızlandırıyor ve bu açıdan selülitleri azaltıyor olabilir. Bendeki aynen yukarıdaki gibi, ama daha küçüklerini daha güzel şekilli olanlarını bulabilirsiniz. Watsons ve Gratislerde var. Eczanelerde var mıdır bilmiyorum.

     Benim nasıl kullandığıma ve ne fayda gördüğüme gelirsek, ben banyom bittikten sonra bu fırçaya biraz duş jeli döküp sırtıma, bacaklarıma, basen ve kalça bölgeme dairesel hareketlerle uyguluyorum. Sırtımda bir süredir sivilce ve siyah noktalar çıkmıştı, bu fırçayı kullandığımdan beri gözle görülür azalma var. Hatta devam edersem biteceğini düşünüyorum. Bacaklarımda gördüğüm en büyük etkisi ölü derileri ve batıkları baya azalmış olması. Hani pul pul bir görüntü olur ya bacakta, onu azaltıyor. Ayrıca batıkları da çıkarıyor ve oluşumunu önlüyor, bu yüzden bacaklar pürüzsüz oluyor. Kalça bölgesinde de belki selülitleri azaltır diye kullanıyorum. Bu ara squat ve bacak egzersizleri yaptığımdan bunları desteklemek için fırça ve nemlendiricilerden yardım alıyorum.


     Öncelikle bu fırçanın kılları sert. Yani öyle çok bastırarak kullanmayın, bence kuru cilde de kullanmayın. Bastırmadan, hafif hafif uygulayın. Sonra vücudunuzu durulayın ve banyodan çıkmadan ıslak cildinize bebe yağı sürün. Çünkü bebe yağı cildi hem çok rahatlatıyor hem de yumuşacık oluyor. Bendeki bebe yağı Johnson's Baby. Ama bende olandan bir daha almayacağım. Markadan memnun olmadığımdan değil. Sadece daha güzel kokan bir çeşidini seçeceğim, ayrıca kesinlikle sprey formunda olanları alın. Öyle ele dök sür ele dök sür ne uğraşacaksınız.

     Bu haftanın önerileri de böyleydi. Umarım keyif almışsınızdır. Herhangi bir sorunuz varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz, keyifle cevaplarım :)

     Mutlu haftalar!
    

8 yorum:

  1. Çok hoş tavsiyeler :) Sivilce sorunu bende de var ama baya var. Sırt bölgem istila altında :(( Fırçayı alırsam daha da yayılır mı diye korktum ama ne yapmalıyım sence? :)
    Kozmetik alışverişi listesine bebe yağını da ekleyeyim o zaman :)
    Aamir Khan bir tanedir. Filmi ben de çok severim :)
    Hala suç ve ceza okumadım, biri beni çöpe atsın T-T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehehe :) benim de klasikler var okumadığım izlemediğim :) kendime oha listesi yaptım. Oha hala izlemedn mi denebilcek kadar iyi filmlerin listesi :D ama kesnlkle okumalısın çok güzel :)

      Çok teşekkür ederm beğendiğine sevindim :) bence fırçayı bir dene çoğaltcağını sanmam, ölü deriyi attığı için yenilerinin oluşumunu önlüyor, eskileri de zamanla gider. Denemekten zarar gelmez bence :)

      Sil
  2. suç ve cezayı hiç bitiremedim ben. 3 idiotsu da çok severim ben yaa=)
    Yine güzel tavsiyeler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler beğendiğine sevndm :)) 3 idiotsu beğendiysen taare zaamen par filmini de izlemelisin :) onu da yazmayı düşünüyorum çok çok duygusal bir film aamir khan yine çok tatlı ^^

      Sil
    2. O ismi doğru mu yazdım emin değilim ama türkçesi yer yüzüdeki yıldızlar sanırım sen yaz google düzeltir :D

      Sil
    3. Onuda izledim ki :D

      Sil
    4. aa valla mı!! PK izledin mii? 2014'te çıkan filmi

      Sil
  3. Bebe yağını saça filan sürenlerde varmış çok vıcık vıcık olmuyorsa ben de alıp denemek istiyorum vücutta :D
    3 Idiots çok güzel bir filmdi ya tekrar açıp izleyesim geldii ve ve ve Pinquitte gibi ben de hala Suç ve Ceza okumadım utandım şu an o_o

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...