15 Şubat 2015 Pazar

Kadınız Biz, Sadece Kadın Olduğumuz İçin Korkan Kadınlarız Biz

     Söyleyecek sözüm kalmadı. Sadece gözyaşlarım var. Sinirden, üzüntüden, nefretten. Tek diyebileceğim şey, Allah belalarını versin. Hayatımda ikinci kez bela okudum. 

     Bir insanı öldürmenin bile savunulacak bir tarafı olabilir. Mesela Özgecan'ın babası o katilleri öldürse ben o babayı savunurdum. Hırsızın da savunma hakkı vardır, açtır mesela. Ama tecavüzün savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Sadece kendini tatmin etmek için salyası akarak bir kadının üzerine saldırmanın hiçbir açıklaması olamaz. Savunma hakkı yoktur. 

     Umarım bu ülkede hiçbir avukat o şerefsizleri savunacak kadar düşmez de, biz de mesleğimizden utanmayız.

      Biz böyle bir ülkede kadınız işte. Tecavüzcülerin beraat ettiği, kadınların sadece kadın oldukları için suçlandıkları, giydiğimiz etek yüzünden tecavüzü hak ettiğimizin düşünüldüğü, 13 yaşındaki kızın 26 kişinin tecavüzüne rıza gösterdiğine karar verildiği bir ülkedeyiz. Eline silah alan bir insan bile bir an düşünür, ömrünü hapiste geçirmeye değer mi diye, ama bu ülkede tecavüzcüler asla cezadan korkmaz. Çünkü cezalar uygulanmaz ki...

     Biz kadınız, Türk kadınıyız. Mini etek giydiğinde polise gidip şikayetçi olmaktan bile korkan, çünkü giymeseydin cevabını alacağını bilen, dolmuşta otobüste tek başına kaldığında gideceği yere gelmeden önce korkudan inen, taksiye bindiğinde durak taksisi olmasına dikkat edip plakasını bir yakınına gönderen, sokakta yürürken sürekli arkasına bakan, yanında biber gazı taşıyan Türk kadınıyız biz. 

     #ozgecanaslan

6 yorum:

  1. böylesine rezil olayların bu denli sık yaşandığı bir yerde yaşıyor olmamız biz kadınlar adına sadece üzücü. ne yaparsak yapalım her türlü "suçlu" damgasını biz yeriz çünkü o erkek ama biz sadece kadınız. yazdığının her kelimesine katılıyorum ve keşke bu konuda elimizden bir şey gelebilse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmiyor işte, yasa koyucular erkekler, tevavüzün ne demek olduğunu, ne kadar korktuğumuzu bilmeden 12 yıldan itibaren diye yazıyorlar. 12 yıl ne ki?? Kadın milletvekilleri de dans edeceğine neden bu konulara değinmiyorlar anlamıyorum..

      Sil
  2. Biber gazini 11 yaşından beri taşıyorum. 11 ya. 6 sinifta dersaneye başladığım gün elime tutusturdular. Daha ne diyebilirin ki. Insana dait inancimi her gecen gün kaybediyorum ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı kaderi paylaşıyoruz.. Ben de 6. Sınıftan beri dersaneye gittim. Arkadaşlarımla taksiyle dönerken babamız polismiş de telefonda onunla konuşuyormuş gibi yapardık, bizi ineceğimiz yerde bekliyormuş gibi.

      Sil
  3. Sadece kadın olduğu için korkan kadınlar... Ne acı ve gerçek bir cümle. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef... Güzel ya da seksi olmak değil, açık ya da kapalı giyinmek değil... Sadece kadınız diye oluyor, beyinleri başka bir yerlerinde çünkü.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...