9 Mart 2015 Pazartesi

Haftanın Tavsiyeleri #3

      İşte yazmayı en sevdiğim yazııı, haftanın tavsiyeleri. Çok güzel tavsiyelerle geldim. Yine müzikle başlayalım...

     Müzik
  
     The Piano Guys


     Bu adamları anlatmaya nereden başlasam?... Gerçekten inanılmaz olmalarından mı başlasam, dinlerken bende ağlama isteği uyandıracak kadar coşkuyla çaldıklarından mı bilemedim. Öncelikle, bu grup  youtube üzerinden faaliyet göstermeye başlamış bir grup. Yetenekli insanlar bir araya gelmiş ve demişler ki, haydi biz en mükemmel müzikleri daha da mükemmel hale getirelim ve yayınlayalım, insanlar da ağlasınlar. Kendilerini, amaçlarını kısaca anlatmak için thepianoguys.blogspot.com sitesini açıp iki post yayınlamışlar, onların ağzından duymak için okuyabilirsiniz.

     Ben dinlediğim anda aşık olduğum bir eserleriyle sizi baş başa bırakmak istiyorum. One Republic'in Secret parçasını Beethoven'ın 5. senfonisiyle yorumlamışlar...


     Burada da Adele'in Rolling In the Deep şarkısını mükemmel hale getirmişler...


     Vivaldi'nin The Seasons eserinden en sevdiğim bölüm, Winter bölümü...

     
     Film (İstanbul'un arşivinden)

     Into the Wild


     Imdb puanı: 8.2
     Yönetmen: Sean Penn
     Oyuncular: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener, Kristen Stewart

     Into the Wild, filmi izlediğiniz süre boyunca sürekli kafanızda soruların dönmesine sebep oluyor. Başrol bildiğimiz modern yaşamı bırakıp, doğada tek başına hayatta kalmaya çalışıyor. Başrol oyuncusuyla sürekli bir çekişme halinde oluyorsunuz. Bazen düşüncelerine hak veriyorsunuz, iyi yaptı bee diyorsunuz, bazen de oha artık abartma diyorsunuz. Sonuç olarak doğru ya da yanlış, bir karar veriyor ve biz de verdiği kararı ve sonuçlarını yaşamasını izliyoruz. Ben filmi izlerken gerçekte yaşanmış bir olay olduğunu bilmiyordum, bilsem daha da etkileyici olurdu diye düşünüyorum. Ama ters köşe olmaya hazırlanın.

     Kitap

     Mavi Saçlı Kız - Burçak Çerezcioğlu


     Bu kitap, 16 yaşında lösemiden ölen bir kızın babasının, biricik kızının günlüğünü kızı öldükten sonra kitap haline getirmesiyle bizlere sunulmuş. Tavsiye bölümünde yer verdim, çünkü hiçbir kitabı okurken bu kadar ağlamamıştım. Burçak yazıyor, bütün samimiyetiyle yazıyor. İlk aşkını, arkadaşlarını, hissettiklerini, tecrübelerini... Genç kızlığa yeni adım atmıştı, ama büyümeye vakti yoktu...


İşte güzeller güzeli Burçak...
     Babası günlüğünü kitap olarak yayınlarken, aralara Burçak'ın fotoğraflarını da koymuş. Burçak da yazarken arkada hangi müziği dinlediğini bile yazmış bazen. Mesela şu şarkıyı duyduğumda hep Burçak aklıma gelir; o an ne dinlediğini merak edip şarkıyı açmıştım ve dinlerken okumaya devam etmiştim. Aynı şarkı çalarken o yazmıştı, ben de okuyordum. Ondan sadece iki yıl daha büyüktüm okudum sırada...


Umarım siz de okursunuz ve çok beğenirsiniz Burçak'ın hikayesini...

     Kozmetik/Bakım

     Organik Hindistan Cevizi Yağı


     İşte tam olarak bu. Artık bunu almayanları, alıp da önermeyenleri dövüyorlarmış diye ben de denedim. Ve siz de alıp kullanmazsanız ben de dövebilirim. Ürün o kadar iyi işte. İnanamadım yani. Herhangi bir ürünün saçları bu kadar yumuşak ve parlak yapabileceğini düşünmezdim gerçekten. Hele ki ikinci kullanımdan itibaren bariz fark oluyor. Tesadüfen saçıma dokunan bir arkadaşım "Oha saçların ne kadar yumuşak" dedi. Kardeşime "Bir saçlarıma dokunsana" dedim, "Oha abla naptın" dedi. Siz düşünün işte. Ben gittigidiyor.com'dan aldım. Siz istediğiniz yerden alın.

     Braun Satin Hair 5 Saç Düzleştirici


     Bu öneri sakın almayın önerisi. Satin Hair 7 çıktı diye 5'in fiyatını düşürdüler. Mağazalar da sanırım ellerinden çıkarmak için satış danışmanlarına övün ürünü demişler. Aldım ama keşke hiç almasaydım. Bir kere kullanırken eli çok yoruyor. Ben saçlarımı kurutunca saçlarım zaten düzgün kuruyor. Düzleştireceksem de pırasa gibi olmasını istiyorum ama hep çift dikiş geçmem gerekiyor. Ayrıca içindeki seramik hiç kaygan değil ve saçlarımın çıtır çıtır kırılma seslerini duyuyorum. Ve gerçekten saçları sıkıştırıp koparıyor. Yani kısacası almayın. Rowenta alın, hem ucuz hem süper.


     Bu haftanın tavsiyeleri de böyleydi... Umarım beğenmişsinizdir. Mutlu haftalar. :)
     






    

8 yorum:

  1. hepsi hoş şeyler de the piano guys çok iyimiş yaaa bilmiyodum onları tişkür :)

    YanıtlaSil
  2. thepianoguys benim de favori gruplarımdan resmen her şarkılarında ayrı bir aşk yaşıyorum :D
    filmi listeye alıyorum... ve o kitap yıllardır annemin evindeki eski kitaplığımda duruyor içini açıp hiç bakmamıştım. hatta konusu hakkında bile bir fikrim yoktu ama sanırım alıp okumalıyım :D böyle bir şey olabileceğini hiç düşünmemiştim :D
    hindistan cevizi yağını ilk defa duydum ona da bir bakayım nasıl bir şey diye. sağol öneriler için :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa demek sen de o kadar seviyorsun çok sevindim ^^ Film çok etkileyici pişman olmayacaksın :))

      Ya ben de beklemiyordum kitabın konusunun öyle olacağını, bana da yakın bir arkadaşım hediye etmişti.

      Hindistan cevizi yağına da bak valla benm saçlarıma çok iyi geldi :)

      Sil
  3. saçla alakalı tavsiyeyi hemmen alıp denemek istiyorum. acaba sürekli kabaran, tüylenen saçlara da iyi geliyor mudur? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim saçlarımın kabarıklığını azalttı ama daha çok düzleştirince falan daha yumuşak oluyor, yani ıslakken ya da yeni kuruttuğunda da fena değil ama...şekillendirince daha çok görüyorsun farkı. :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Ayy valla mı :)) Çok sevindim beğenmene :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...