3 Haziran 2015 Çarşamba

Benim Bir Aylık Maaşımı Terliğe Vermişler A Dostlar

     Patronlarımın evinde çalışan yabancı hizmetli evde hırsızlık yapmış. Savcılığa şikayet dilekçesi verdik. Dilekçede nelerin çalındığını teker teker saymışlar, fiyatlarını da söylemişler. Dilekçeyi okuyorum ama ağzım açık kaldı. Çünkü benim maaşımın iki buçuk katını bir çantaya vermişler. Benim maaşımın on katıyla Armani'den palto almışlar. Benim maaşımın 200 tl fazlasıyla terlik almışlar. TERLİK. Bir terliğe benim maaşımdan fazla para vermişler. On binlerce dolar verip kol düğmeleri almışlar. Kızlarının kolyeleri çalınmış, iki kolyenin değeri benim maaşım kadar. Tayt ve tişörtlerinin parası maaşımın yarısı kadar.... Ayy daha ne kadar sayayım. Hırsız da maşallah evi götürmüş yani. Neyse işte zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Bir kere yurtdışına çıkıcam diye günümü bir simit sarayı sandviçiyle bitirince böyle oluyor işte. Çok büyük dengesizlik yahu. Benim maaşım neyse ama insanlar onların terliğe verdiği parayla ev bakıyor çocuk okutuyor. Neden bu kadar dengesizlik var?... Zaten iki kuruş parayı bile çok görüyorlar. Ayın 1'inde maaşımı almam gerekiyor ama ben hala almadım. Emeğimizi kullanırken iyi, ama iş karşılığını vermeye gelince birkaç gün gecikmeden bir şey olmaz gibi davranıyorlar. Oldu o zaman, ben de emeğimi geciktireyim. O zaman kötü olurum ama değil mi?


     Bayan Ç beni hiç ama hiç sevmiyor, eminim artık. Kendisinin şu süreçte patrona yalakalık yapmaktan başka derdi yok. Bir davada keşif yapılacaktı, keşif gününü kaçırmış. Duruşmaya da ben girmiştim diye şimdi benim yüzümden kaçırmış gibi davranıyor. Bana gerçekten kötü davranıyor. Artık ofisten de işten de nefret ediyorum. Her gittiğimde negatif enerjiyle gidiyorum ama yine de insanlara gülümsemeye devam ediyorum. Çünkü kimse benim asık suratımı çekmek zorunda değil, onlara negatif davranmaya hakkım yok, ben Bayan Ç gibi düşüncesiz değilim. Ama artık ona iyi davranmıyorum, çünkü o hak etmiyor.

     Kurtulacağım, kurtulacağım az kaldı. Bu ofiste geçirmem gereken sadece dört ayım kaldı. Bu dört ayın bir buçuk ayında adli tatil dönemi olacağından işler yavaşlar. Adli tatil sürecinde de bir haftalık tatilim var. Biraz daha sabredersem ben karlı çıkarım bu işten. Bu arada da başka planlar yapsam? Meslekte nasıl başarılı olurum bilmiyorum ki...Yüksek lisans yapsam zamanıma yazık. Hem zaten param da yok. Seminerlere falan katılayım desem kıçımı kaldırıp gitmeyeceğimi biliyorum. Bugün baronun adli tıp dersinde o kadar keyif aldım ki... Kesin yanlış meslek seçtim ben. Olay yeri incelemedir, kriminal laboratuvardır öyle şeyler yapmalıydım ben. Önceki hayatımda öyle bişeydim belki de... Kanıt dizisi, hatta flash tv deki gerçek kesit bile benim hayatımdan daha heyecanlı...

   

16 yorum:

  1. Hırsız şu an nasıl bir hayat yaşıyor acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebookta fotoğraf paylaşmış çaldığı bazı şeyler de üstünde, kocası ve kızı için de çalmış kıyamam :D

      Sil
  2. Artık zengin olmak istiyorum!! Terligime asgari ücret kadar ücret ödesem yeter :p Aman Allah korusun. Allah geregi kadar versin. Ne çok ne de az. Senin patronlar uluslararası kaçakçılık falan mı yapıyor ek iş olarak? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla sadece avukatlık yapmıyorlarmış bildiğim kadarıyla, ofisteki dedikoducu çalışanlardan duyduğum kadarıyla değerli taşları alıp satıyormuş..

      Sil
  3. Terlik kısmında kahkaha attım yalnız. Gerçekten de bazıları öyle alışveriş yapıyor. Parayı görünce gözleri dönüyor sanırım. Çünkü ben alamazdım herhalde. Öyle büyütülmedim belki ondandır pek emin olamadım.
    Son cümlen aynı ben yalnız. Bu arada sana sabırlar diliyorum. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm nerelerdesin sen?? Çok teşekkür ederim :) valla ben de öyle düşünüyorum çok param olsa da terliğe o kadr veremem sanki. O kadar param olsa sokak çocukları için falan harcarım ne biliyim, çocuklarım ve torunlarım için saklarım falan..

      Sil
  4. bu adaletsizliğe bende sinir oluyorum. elindekini paylaşmıyor ya da ne bilim tırmanırken geldiği yeri unutuyor hiç bir yardımda bulunmuyor diye sinir oluyorum daha çok. Misal bir tanıdık 37 liraya bir çift çorap almış bunla övünüyor üzerine aman diğerlerini giyemem diyor. sanki onunki ipek bizimki bok böceğinden yapıldı.
    O paraya terlik alacağına paranı ödesin. Sinir oldum patronuna kendi rahat diye ohh size zamanında ödeme yapmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sorma sinir oldum ben de.. Ama bizim ki bok böceğinden mi yazmanaa koptum :D yanii dmi 37 liraya alırsan belki biraz daha yumuşak olur nedir yani?!! Ben var ya hiç söyleyemem, fiyati yüksek olan eşyalarımı, tatile gideceğimi, başarılı olduğum bir şeyi. Yazarken neyse de konuşurken utanırım ;))

      Sil
  5. Fiyatına bakmadan alışveriş yapmak hayalimdir :)
    Ama o zamanda bille bakardım. Terlik o kadar pahalıysa şey ne vardı acaba üzerinde ya da kendi kendine mi yürüyordu bilemedim bak :p
    Flash tv dekiler kesinlikle heyecanlı (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah evet kendi kendine yürüyor olabilir bak çok mantıklı :D üzerinde markası varmış canım hermes miş :P
      Ya ben de fiyatına bakmamak değil de bakıp hesap yapmamayı çok istiyorum...:)

      Sil
  6. Komşum http://yeter678.blogspot.com.tr/2015/06/zor-begenirim-mim.html mimlendin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa yapacaktım ben bu mimi ama hala yapamadım :(

      Sil
  7. Aslında yeni bir sınıf sisteminin içindeyiz. Üst tabaka alt tabaka olayı. Benim eski patron maaşın yarısını daha vermedi. Umurlarında değil gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, modern kölelik bu başka bir şey değil..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...