1 Eylül 2015 Salı

Gelsin 1 Eylül, Gelsin 2016 Hedefleri

1 Eylüüüüüüülllll !!! Ve benim ilk defa şu sayfayı açarken ne yazacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Yeni bir liste hazırlayamadım, kafamda belirginleştiremedim. Şimdi yapacağım o zaman. Tabi ki en başta geçen senenin listesine bakayım ne durumdaymış.


2015 Hedeflerim

  • Bir senelik zorunlu stajımı tamamlamak, mümkünse aynı ofiste +
Hmm, zorunlu stajı tamamlamama 1 ay kaldı, aslında ikinci bir ofise başlamadığım için de aynı ofiste sayabilirim. İlki tamamlandı.

  • Avukatlık ruhsatımı almak -
Onu ancak Ekim ya da Kasım ayında alabilirim. Bakıcaz, görücez. :)

  • Sevgiliyle yeni bir şehir, hatta ülke görmek +
Evettt, Fransa Paris görüldü. :)

  • IELTS ya da TOFFLE sınavına girmek, en azından girebilecek yeterlilikte olmak  -
Girmedim, girebilecek yeterliliğe de gelemedim. Daha doğru yazmayı bile becerememişim. Toffle değil Toefl diye yazılıyor. Toffle çikolata markası yahu. Neyse en azından yazılışını öğrenmişim. :)

  • Piyano çalma konusunda kendimi geliştirmek -
Geliştirmedim. Aynı yerimde duruyorum.

  • Yıl sonunda 20 kitap bitirmiş olmak +
Bitirmişimdir yahu. Her sene şu kitaplar yüzünden yerin dibine batıyorum. Millet ayda 10 kitap hedefi koyar ben senede 20 kitap bitirip bitirmediğimden emin değilim. Vay bana vaylar bana.

  • Para biriktirmek -
Hahahhaha, işte bu hedefime çok güldüm. Nasıl biriktirecektim acaba. Aldığım asgari ücretten bozma maaşla hem yol-yemek ödedim, hem aylık harçlığımı çıkardım, hem bütün ihtiyaçlarımı karşıladım, hem de Fransa'ya gittim daha ne yapayım.

  • Vücut ve ruh sağlığıma önem vermek, spor ve meditasyon yapmak +

Hımmm, Önem verdim şimdi vermedim demeyeyim. Sadece evde de olsa spor yaptım. Platese gidecek param yoktu, ama bu sene olacak inşallah. Ruh sağlığım için de Osho'nun Meditasyon kitabından yardım alarak meditasyon yaptım, bir de terapi kitabı okuyorum. O yüzden bu da tamamlandı bence.

  • Terapi kitabımı bitirmek -
Terapi kitabımı bitirmediğim gibi, yeni bir terapi kitabına başladım. Ama olsun, daha iyisini bulup ondaki yöntemleri devamlı olarak uyguladım ve şimdi daha iyiyim. Amaç da buydu zaten. Ama kitabın tamamını bitirmek de önemli olduğundan bu hedefimi başaramamışım sayıyorum.

Dört tane +, beş tane - var. Bu sene listem konusunda başarısız olmuş olabilirim. Ama stajımı bitirmek ve yeni bir ülke görmek gibi önemli hedeflerimi başarmışım. Avukatlık ruhsatı da bana bağlı olmadığından bir suçum yok. Sadece ingilizce, terapi kitabı ve piyano konusunda suçluyum.Onlar da artık bu senenin hedefi olsun.



2016 Hedeflerim

-İlk hedefim ruhsatımı alıp, tatmin edici boyutta mesleki tecrübe kazanmak olsun. Şu an kendimi hiç yeterli hissetmiyorum ama bir sonraki Eylül ayında hissetmek istiyorum.

-Yüksek lisansa başlamak, en azından iyi bir ales puanı alıp başlama yeterliliğine sahip olmak.

-İngilizcemi yeterli düzeye getirmek, mümkünse sınav yeterliliği.

-Sevgiliyle yeni bir ülke görmek

-Yıl sonuna kadar 30 kitap bitirmek

-Piyanoda hiç olmazsa bir parçayı mükemmel çalmak

-Terapi kitabımı bitirmek

-Platese başlamak

-Para biriktirmek

-Hayal panosu yapmak. Gri Lady sağolsun :))



Şimdilik bunlar. Aslında ne kadar olağan hedeflerim var. Sonuçta hayal değil, hedef bunlar. Biraz da hayal kursam iyiydi.
Bakalım bu sene ne kadarını gerçekleştirebileceğim. Geçen sene bu yaptığım listeyi mim yaptım herkes hedeflerini yazsın diye. Ama herkes ne alaka şimdi yeni yıl değil ki dedi :D Benim yılım Eylül ayından başlıyor diye herkesinki öyle değil tabi. :D Ama yine de siz de yaparsanız mutlu olurum :)


19 yorum:

  1. toffle çikolata markası yahu diyişine çok güldüm :D bak sen o hatanı kendin itiraf etmemiş olsaydın benim gözüme bile batmadı onu yanlış yazmış olman. fark etmedim. (bu kötü bişi mi :D eyvahlar olsun ahahah )
    terapi kitapları işe yarıyor mu? osho yazmışsın ya hani.. ben çok önyargılıyım bu tür kitaplara. kişisel gelişim kitapları degil ama onlara çok benziyor. o yüzden kitapçıda ne zaman görsem duruyorum bakıyorum içine bile bakasım gelmiyor neden bilmiyorum.
    bende böyle bir liste yapmak istiyorum çok özendimmm :D hayal panosu müthiş bir fikir bence. yıllardır yapacağım diyipte oturanlardanım bende. ama ben bloga yazamayabilirim. sadece ben görmeliyim hedeflerimi ahahah :D :p şaka bir yana o kadar saçma sapan hedefler koyacağım ki - ben biraz hayalperest bir insanım da - utanmaktan bloga koyamayabilirim o yüzden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah yok ya neden kötü olsun :)) Ben de doğrusunu yazarken google dan kontrol ettim :D
      Terapi kitapları işe yarıyor ama kişisel gelişim kitapları değil onlar. Okuduğum iki terapi kitabı da psikolog önerisiyle aldığım kitaplar. Yazarları da psikiyatristler. Kendileri hastalarına uyguladıkları yöntemleri bizim uygulayabileceğimiz şekilde anlatmışlar. Ama kişisel gelişim kitabını kassak biz bile yazarız :D Osho'nun meditasyon kitabı da bildiğin ayrıntısıyla meditasyon yöntemlerini anlatıyor. Bazen yapasım geliyor iyi gelir diye. Kişisel gelişim tarzı yazılmış kitaplar değil yani. Onlardan da okudum ama etkisi anlık oluyor. Sonra işe yaramıyor bence. Ama şu hayal panosu da bir kişisel gelişim kitabından alınmış bir fikir onu da ekleyeyim. :)) Gri Lady yazısında, sürekli hayallerinin görmenin ve dua etmenin işe yaradığını yazmıştı. Neden olmasın? :))

      Ama sen de yaz yaa, ne olacak ki :)) Merak ederim :D

      Sil
  2. Yaaa :)))
    Çok şaşırdım adımı postunda görünce :))
    Yap tabi ve bizimlede paylaş az buçuk ta olsa hayallerini :)
    Bu arada kitap sayısı her yıl 10 ' ar 10 ' ar artıyor Moria :)
    Yeni bir ülke görmeyi bende çok istiyorum ama nedense çok uzak bir ihtimalmiş gibi geliyorrr :/ Bak bunu da panoma yapıştırmalıyım ben , güzel bir Londra resmi mesela :)
    Güzel güzel yazmaya devam et sen , ben hep buralardayım , öpüyorum :)
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel anlatmıştın paylaşmadan olmazdı :))
      Eğer hayal panosunu yaparsam buraya da yazacağım neler koyduğumu. :)
      Kitap sayısı daha da artardı ama ben bir kitabı bitirmeden elimden bırakmıyorum illa bitecek..Beğenmediğim zaman da yavaşlatıyor beni ondan azalıyor sayı..
      İnşallah eşinle çok güzel bir ülke görürsün en kısa zamanda. Otel fiyatları Ege'de Akdeniz'de gittiğin tatille çok farklı olmuyor zaten. Uçak bileti biraz fazla tabii. Ama ben yapabildiysem yapılır yahu :D

      Sil
    2. İnşallah , İnşallah Moria :)
      Planlayacağım bende senin gibi ...
      Dur bakayım , hatta Eylül planlarımı içeren bir post yazsam daha iyi olur ...
      Hemmen başlıyorum , ben açtım :)

      Sil
    3. Hadi yaz ben de bir an önce okumak istiyorumm :D

      Sil
  3. Umarım hedefler kısa sürede gerçekleşir, şimdiden başarılar :))

    YanıtlaSil
  4. Adli yıl başlangıcı 1 eylül ya bizim için de yeni yıl gibi bir şey :)) o yüzden garip gelmiyor yeni hedefler koymak. Umarım bu sene bütün hedeflerimizi gerçekleştiririz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya meslektaş mıyız yoksaa :)) Bende okul hayatından gelen bir alışkanlıktı ama meslekte de öyle devam edince benim ayım Aralık değil Eylül olarak kaldı :))
      Çok teşekkürler hepimiz gerçekleştirelim inşallah :)

      Sil
    2. Meslektaşızz :)) hatta ben stajımı çok çok yeni bitirdim :)) Darısı başınıza :)

      Sil
    3. Ayy hayırlı olsun :))

      Sil
  5. Buraya küllü sarı saç postunuzdan gelkdim. Hedefleriniz çok güzel, başarılar diliyorum fakat naçizane, tecrübelerime dayanarak bir şey söylemeden geçemeyeceğim. Bu hedeflerin en az 2-3 tanesi çok sistemli ve uzun çalışma gerektiren şeyler. Hepsini bir yıla sığdırmayın bence, daha az hedef koyun ki sene sonunda "başaramadım" hissi ile hayal kırıklığı yaşamayın :)
    sevgiler.
    Nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz için çok teşekkürler Nil hanım :))
      Çok haklısınız öyle oluyor zaten. Yapamayınca yaşadığım hayal kırıklığını yapabildiklerimle bastırıyorum. :) En azından yapmak için adım atayım diye yazıyorum yine de :)

      Sil
  6. Umarım 2016 hedeflerin daha tatmin edici sonuçlar verir senin için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah :) Teşekkür ederim, hoşgeldin :)

      Sil
  7. Hedeflerinizin tümünü gerçekleştirmenizi diliyorum :)
    Bu arada bu ayın çekilişinde kazananlarından biri de siz oldunuz, tebrik ederim :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel hedeflerin var ya :) benim de bir kaç hedefim var ama hiç bu şekilde listelememiştim, çok iyi fikirmiş :) Hedeflerinizin gerçekleşmesi dileğiyle...
    Dikkatinizi çeker mi bilmiyorum ama bloguma beklerim :) http://filmsenaryom.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Benim bir çiziğim bile yokken sen listeyi resmen tamamlamışsın. Varsın üç beş kitapta eksik kalsın ne olcak :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...