5 Ocak 2016 Salı

İşsizlik Rutinim

Gece 3'te yatıp 11'e saat kurmak ve saat kurduğum halde uyanamamak.
En sonunda 11.30'da kendini zorlayarak kalkmakla günüm başlıyor. Şanslıysam sevgilim ya da whatsapp kız grubum yazdığı için telefonum titriyor ve öyle uyanıyorum. Sonrasında instagrama bakıp uykumu açmak, kalkıp elimi yüzümü yıkamak derken saat 12 oluyor. Kendime kahve yapıyorum, çok düşük bir ihtimal kahvaltı yapıyorum. İş ilanlarına bakıp, günü nasıl geçiyor diye sevgilimi arıyorum. Sonra bir bakmışım saat 1 olmuş ve Kısmetse Olur başlamış. O gerizekalı beyin yiyici programı seyredip, seyreden diğer whatsapp kızlarıyla saçma sapan yazışıyorum. O bittikten sonra, hayatımın bir gününü daha tamamiyle boşa geçirdiğimin bilinciyle büyük bir boşluğa düşüyorum. Normalde boş geçen bir güne göre çok daha büyük bir boşluk yaşıyorum Kısmetse Olur izlediğim zaman. Acilen kült bir film izlemek, felsefe ya da psikoloji kitabı okumak, Darwin ya da Carl Sagan'la evrenin sırlarını çözmek falan istiyorum. Ama onun için de kıçını kaldıran bir insan evladı gerekiyor. Peki o insan evladı ben miyim a dostlar?

Bu sabah bu gidişatta ufak bir değişiklik meydana geldi. Sabah Berlin pasaport başvurusuyla ilgili birkaç soru sordu. O sırada "Benim pasaportum nerde lan?" diyerekten yataktan fırladım ve dualar eşliğinde yarım saat boyunca aradım. Kaybedersem ne olur bilmiyorum ama o an önemli olan paradan çok kendime kızgınlığımdı. 24 yaşıma geldim hala pasaportumu kaybediyorum diye ağlamaya başlayacakken annemin "Önemliler" çantasında buldum bordoyu. Hülya Koçyiğit'in Sezercik'i bulup bütün suratını yalayarak öpme sahnesini düşünün işte. Öyle sarıldım. Sonra kendime kahve yapıp bilgisayarın başına geçtim. İş bakarken ilanların saçmalığından mütevellit ufak çaplı bir sinir krizi geçirip ağlamaya başladım. Müzik de açık olunca kalkıp dans etmeye başladım. Yılbaşından önce Prag ve New York'la evde yemek yemiştik, sonra da müzik açıp dans etmiştik baya iyi gelmişti psikolojik olarak. Belki yine işe yarar dedim ama emin değilim şu an.Peki bu sinir patlamasının nedeni ne? Dün New York'la yaşadığım tartışma mı yoksa tartışma sonucunda daha da umutsuz hale gelmem mi?

Dün akşam New York'la whatsapp grubundan tartıştık. Ben bu tartışmalarda hep öfke problemim yüzünden kendimi suçlardım ama dün fark ettim ki kendime biraz fazla yükleniyormuşum. Hangi arkadaş IELTS sınavının giriş parasının 500 TL olduğuna ve iş bulamadığına üzülen arkadaşına "O sınavlar odaklanarak çalışılması gereken zor sınavlar sen hiiiç heveslenme" der? Ne demek o? Ve daha neler söyledi... Neyse ayrıntısına girmeye hiç gerek yok. Terbiyemi ve sakinliğimi koruyaraktan cevaplarımı verdim ve sustum. Bir süre kendisini görmek istemiyorum. Gerçi ailesinin zoruyla Adana'ya dönmüş olan Roma 2 hafta sonra bizi ziyarete gelecek ve hep birlikte buluşmak zorunda kalacağız ama olsun. İki hafta kim bilir nelere kadir?

11 yorum:

  1. Sınav deme o sınavlara verilip iyi sonuç alınamayanlara deli oluyorum. Bu nedir ya? bunların daha ucuz paketi olanı yok mu? İndirim yapsalar önceden alıma falan güzel olmaz mı?
    Tv den uzak dur. İçine çektiğinde insan bir daha azla bırakamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sorma Lady'm insan girmeye korkuyor yahu. O kadar para verip puan alamamak çok kötüdür. O yüzden giremiyorum da.. Tv konusu öyle valla evde olduğum sürece saçma sapan şeyler izliyorum. İş bulmam lazımmm :(

      Sil
  2. Lanet sınavlar maalesef hayatımızın gerçeği. Bu kadar pahalı olmasa keşke. Enerjimizi düşüren insanlar en yakınlarımız bile olsa bir süre araya mesafe koymakta yarar var.
    En kısa sürede bu işsizlik durumunun biteceğine inanıyorum. Umudunu kaybetme

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bla Bla,
      bu sınavlar bu kadar pahalıyken nasıl cesaret edip gireceğiz bilemiyorum..
      Evet haklısın, enerjimi düşürüyor gerçekten. Ben de mesafe koymayı düşünüyorum.
      İnşallah biter işsizlik, teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. O iki haftaya sakinleşmiş olursun umarım yoksa Roma'yla olan günün de kötü geçer daha kötü olursun :/
    Yalnız sınav için 500 tl ödemek nedir ya? Aylık gelirim o benim ders vererek aldığım ahahahaha.
    O bir kenara, saçma iş ilanları demişsin ya hani, asistanlık ilanlarına falan bakıyordum bir ara ve İstanbul'un saçma bir yerinde kişisel asistan arayan birinin ilanını görmüştüm. İlanda 2000 tl maaş olduğu, yol, yemek ve giyinme gibi masrafların o patrona ait olduğu, esnek çalışma saatlerine uygun, gerektiğinde yurtdışı ve şehirdışına çıkabilecek uygun görünümlü 20li yaşlarda bayan arandığı yazıyordu. İlanın açıklama kısmındaki Türkçe TDK'yı ağlatır şekildeydi bir de. Önce bir gülüp daha sonra "umarım bu ilanı ciddiye alanlar yoktur" diyerek sayfayı kapattım ve sonrasında asistanlık ilanlarına bakmadım tabi. Aklıma geldi yine güldüm ama :D nedir bu ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cha,
      Haklısın Roma gelince dikkatli olmam gerek, haklılığımı korumam gerek. :D
      Yaa aynen çok para :((
      Uygun görünümlü 20'li yaşlarda bayan komikmiş yahu :D:D ben de özellikle bayan arayan ilanlardan kaçıyorum :D

      Sil
    2. Cha,
      Haklısın Roma gelince dikkatli olmam gerek, haklılığımı korumam gerek. :D
      Yaa aynen çok para :((
      Uygun görünümlü 20'li yaşlarda bayan komikmiş yahu :D:D ben de özellikle bayan arayan ilanlardan kaçıyorum :D

      Sil
  4. TV den uzak durmak gerek hele ki o programdan. Kendimi zor kurtardım :D İzledikçe izleyesi geliyor insanın.
    New York tam dayaklık benden söylemesi. Odaklanmayı gerektiren sınavlar evet de sen neymişsin sanki de öyle konuşuyor kafaya bak ya şöyle insanlar bir de üniversite mezunu oluyor ya deli oluyorum. Bu mu lan aydın kesimden!
    2 haftaya geçer sinirinde.. Araya soğukluk girince çok feci oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mars beyinli,
      Ya ben kendimi kurtaramadım, işsiz kaldıkça da kurtaramıcam :D
      Aynen New York çok ayıp etti, söylediği şeylerin açıklaması yok gerçekten.
      Sinirim geçer belki, eskisi gibi de oluruz, yakın arkadaşım sonuçta seviyorum kendisini. Ama eskisi gibi dert anlatmam, akıl almam, fikrini sormam..

      Sil
    2. Mars beyinli,
      Ya ben kendimi kurtaramadım, işsiz kaldıkça da kurtaramıcam :D
      Aynen New York çok ayıp etti, söylediği şeylerin açıklaması yok gerçekten.
      Sinirim geçer belki, eskisi gibi de oluruz, yakın arkadaşım sonuçta seviyorum kendisini. Ama eskisi gibi dert anlatmam, akıl almam, fikrini sormam..

      Sil
  5. Önemli,işe yarayan sınavların giriş fiyatı uçtu gitti.Giriyorsun başarısız olsan insanın kendini kesesi gelir.Paramı geri verin bari de gidip moral bulayım falan moduna giriyor insan.Diğer yandan tamam zor sınavlar,odaklanmak gerekiyor cidden de bunu arkadaşa söylemenin yolu da bu değil.Acaba başka bir şey anlatacakken söyledikleri bambaşka bir anlamama mı dönüştü ? ( şuan söylediğime kendim bile ihtimal vermedim ama ben bazen yanlışlıkla yapıyorum öyle )

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...