7 Ocak 2016 Perşembe

Tavsiyelerim #4

Bu yazı serisine Haftanın Tavsiyeleri diye başlamıştım ama her hafta yazamadığım için bu şekilde devam ediyorum. Diğer yazılar için;

Haftanın Tavsiyeleri 1,
Haftanın Tavsiyeleri 2,
Haftanın Tavsiyeleri 3

Müzik

   Beirut


Bu gruba bayılacağınıza eminim. İnanılmaz güzel ve dinlendirici şarkılar yapıyorlar. Bu şarkılar çoğunlukla eğlenceli değil de duygusal ve coşkulu kategorisine girerler. Ben bir şarkıyla bile bunalıma girebilen bir insan olmama rağmen sık sık dinlerim. ^^
Grup 2006'da kurulmuş ABD'li bir grup. En sevdiğim tarz olan indie-rock müziğini diğer tarzlarla harmanlıyorlar. İlk çıkardıkları benim de en sevdiğim albümleri Gulag Orkestar.
En sevdiğim parçalarını hemen ekleyeyim.

   Gulag Orkestar


Bu parça bana her zaman bir şeyleri sorgulatıyor nedense. Dünyayı, savaşları, açlığı, insanları, çocukları... Belki siz de hissedersiniz o acıyla karışık çaresizliği.

   Elephant Gun


Elephant Gun şarkısını dinlerken sevgilinizle el ele Amsterdam sokaklarında hafif bir rüzgar eşliğinde yürüyor gibi hissedebilirsiniz.

    La Llorona


Bu da inanılmaz dolu, yoğun bir parça. Dinlerken en güzel anılarınız da aklınıza gelebilir, en kötüleri de; hayalleriniz de, hayal kırıklıklarınız da.

Bu parçaları kesinlikle dinleyin, ve lütfen dinlediğinizde ne hissettiğinizi yazın çünkü aynı şeyleri hissedip hissetmediğinizi çok merak ediyorum. ^^

Film

   12 Years a Slave

Imdb puanı: 8.1
Yönetmen: Steve McQueen
Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyong'o, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Michael Fassbender

İzlerken en çok duygulandığım ve oyuncuların duygusunu en çok aldığım filmlerden biridir. Siyahilerin hala köle olarak çalıştırıldığı bir dönemde özgür bir adam olarak dünyaya gelmiş, evlenmiş, çocuk sahibi olmuş ama sonrasında köle tüccarları tarafından kandırılarak köle olarak satılmış Solomon'un gerçek hikayesi anlatılıyor. Solomon hikayesini otobiyografi olarak 12 Years a Slave kitabında anlatmış ve hikayesi filme çevrilmiş. Açıkçası filmi izlemeden önce çok araştırma yapmamıştım. Bir Sherlock ve Benedict Cumberbatch hayranı olarak filmde kendisini görmek, sonra da Brad Pitt'i görmek çok güzeldi.


Ama başrol oyuncusu Chiwetel Ajiofor inanılmazdı. Bakışlarından bile çektiği acıyı hissedip gözyaşlarına boğulabiliyorsunuz. En kısa zamanda izlemenizi tavsiye ederim. Birçok ödül aldığını da ekleyeyim.
Birkaç kare paylaşayım.







Şimdiden iyi seyirler. ^^

Kitap

   Frank McCourt - Angela'nın Külleri

Bu kitap, İrlanda asıllı ve ABD'li öğretmen Frank McCourt'un kendi yaşam öyküsünü anlattığı, okurken en çok ağladığım kitap. Yaşadığı acıları, açlığı, sefaleti, hayal kırıklıklarını o kadar içten ve samimi bir şekilde anlatmış ki... Paraları olmadıkları için yiyemediği yemekleri, sadece bir kızarmış ekmek ve yumurtanın onu dünyanın en mutlu insanı yaptığını, annesinin parası olmadığı için ona yeni ayakkabı alamadığını, yırtılan ayakkabısının altından ayağı görünmesin diye çorabını ayakkabı boyasıyla boyadığını... Ve daha birçoğunu oldukça samimi bir dille anlatmış. Kesinlikle okuduğum en güzel kitaplardan biriydi ve ikinci kez okumak için sabırsızlanıyorum.

Film Pulitzer Ödüllü ve yayımlandıktan sonra uzun süre Best Seller olarak kaldı.



Bu da dünyalar tatlısı Frank McCourt...

Kozmetik/Bakım

   Çinko Oksit Krem

Ben de bu kremi Prag'ın tavsiyesiyle kullanmaya başladım. Aslında bebeklerin cildinde tahriş ve pişik olduğunda kullanılan kremlerden biri. Yaraları ve kızarıklıkları çabucak geçirme özelliğinden dolayı, yüzdeki kızarıklıkları da güzelce geçiriyor. Hatta göz altlarındaki morlukları bile azaltabiliyor. Ancak haftada bir gece yatarken kullanmak yeterli.




Ben Oro Çinko krem aldım, fiyatı 8 TL idi. Ama size kullanmadığım Oksizinc almanızı tavsiye ederim çünkü içinde paraben tarzı maddeler yok ve herkes onu tavsiye ediyor. Oro Çinko'da bir sürü paraben var. Resmen bütün çeşitlerini koymuşlar. Ama kısaca çinko oksit küçük çaplı bir bebeksilik, bir porselenlik sağlıyor.

Aplikasyon

   Cam Scanner

Ben İphone kullanıcısıyım, Google Play Store'da olup olmadığını bilmiyorum ama AppStore'da yukarıdaki CS logosuyla bulabilirsiniz.

Bu aplikasyon şu işe yarıyor, bir yazının fotokopisini çekme imkanınız yoksa, telefonunuzla fotoğrafını çekiyorsunuz ve bu aplikasyonda açıyorsunuz. Aplikasyon fotoğrafı öyle güzel tarıyor ki, kendinize mail atıp çıktı aldığınızda fotokopi çekmişsiniz gibi beyaz kağıt alabiliyorsunuz. Normalde fotoğrafı yazıcıdan çıkarınca gri kağıda verir. Ya da bloğunuzdaki yazınıza resim atacaksınız, telefonunuzla çekip, yine bu aplikasyonla taratıp kendinize mail atabiliyorsunuz ve fotoğraf normalde göründüğünden çok daha iyi ve aydınlatılmış görünebiliyor.

Ben bu programı icra dairelerinde ya da mahkemelerde dosyadan fotokopi çekmeye izin vermediklerinde kullanıyordum, belki sizin de çalışırken işinize yarar.

Tavsiyelerim şimdilik bu kadar, umarım keyif deneyip keyif alırsınız. ^^
























9 yorum:

  1. Ben de senin gibi tek şarkıyla bunalıma girebiliyorum yalnız değilsin. La llorona pek bir hoşuma gitti. Böyle hani bazı anlar olur dalar gidersin zamanın farkında olamayacağın bir yoğunluktasındır ve hep orada kalmak istersin yaa bana öyle hissettirdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha çok duygusalız :D benim de çok hoşuma gidiyor o şarkı, sana hissettirdikleri de çok güzelmiş beğenmene çok sevindim :)

      Sil
  2. 12 yıllık esareti izlemiştim müthişti.Angela'nın küllerini bizim iktisat hocası da tavsiye etmişti ama unutmuşum ben onu burada görünce tekrar hatırladım.En kısa zamanda izlemeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokomell,
      Angela'nın küllerini okumalısın gerçekten çoook güzel. Ağlamaktan okuyamamıştm :)

      Sil
  3. Beirut bu grubun parçalarını ben de beğeniyorum filmi de izlemeliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maviye iz süren,
      Çok rahatlatıcı geliyor bana, başka yerlere götürüyor insanı müzikleri :) Film de çok iyi gerçekten. :)

      Sil
  4. ne güzel bir yazı olmuş bu yaaa :)

    YanıtlaSil
  5. son yazımda varsın gördün de miiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep,
      Canııım şimdi okudum ya çok teşekkürler bana da yer verdiğin için ne kadar naziksin ^^ :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...