24 Şubat 2016 Çarşamba

Aynada En Güçlü Yüzümü Göreceğim

Bana bir daha "zayıfsın, ayy sen ne kadar zayıflamışsın, solgunsun" diyen olursa o tartıyı kafasına atacağım. Çocukluğumdan beri "hasta gibi, kemik torbası, çok zayıf, kemikleri sayılıyor" betimlemelerinden o kadar sıkıldım ki...yedim. Arkadaşlarımın yanında en çok yemek yiyen ben oldum. Hatta "Moira yeter mi o sana, Moira yer yer sen doldur tabağı" falan dediler. İstanbul'la nerede ne yeriz araştırmaları, haydi yeni bir yerde yemek yiyelim buluşmalarımız var. Artık midem o kadar büyüdü ki, normal insanların yedikleriyle doymuyorum.

1.69 boya 55 kiloyum. Aslında dışarıdan süper işte, normal gibi görünebilir. Ama ben kendi genetiğimi biliyorum. Zayıfsın diyenlere de o yüzden kızıyorum zaten. Ananem 116 kilo ve ne kadar zayıfladım ahaha diyerek mutlu oluyor. Annem gençliğinde benim yaşımda 45 kilo olmasına rağmen şu an 70 kiloyu aşmış durumda. Ve biz armut tip vücuda sahibiz. Yani üst kısımlarımız zayıf kalsa da her zaman ayvadan karpuza göbek yapma kapasitesi var ve ne yersek popoya gidiyor, basene gidiyor. Selülitleri gördükçe oha bu bacaklar bu popo benim mi diyorum. Hep manken gibiyken şimdi bikini giyince selülitler görünecek diye düşünüyorum.

Her gün yoga ve egzersiz yapıyorum. Her zorlandığım squat kalkışında bana zayıfsın diyenlere saydırıyorum içimden. Akşamları cips yerken suçlu hissetmek nedir daha yeni öğrendim :'((((( Yağı biraz azaltsam mı, bu latte baya şekerli sanki...


Hala iş bulamadım, aslında en son yaşadığım hayal kırıklığından sonra iş bakmaya cesaret de edemedim. Evde olmak, rahat olmak yavaş yavaş sevdiğim bir şey haline geldi ve beni resmen ele geçirdi. Hayatım boyunca çok çalıştım, çok uğraştım. Şu an resmen ev hanımı gibiyim. Annem çalışıyor, yoruluyor diye evin temizliğini ve yemeği tamamen devraldım. Spor ve meditasyon yapıyorum, dizi ve film izliyorum. Hala hayallerim var, hala mesleğimi yapmak istiyorum. Ama şu anki durumumdan da baya rahatım. Keşke babamın parası olsaydı da biraz da içim rahat olsaydı ama içim hiç rahat değil. Artık çalışmak ve para kazanmak zorundayım ki tatile gidebileyim. Annemi konsere bile götüremedim... Gerçekten çok üzüldüm.

Bundan sonrası kısmet diyorum. Hayatın getirdikleriyle doğal bir şekilde mücadele edeceğim artık. Ve hayat çok kirli oynamadığı sürece ben de mücadeleme mutlu bir şekilde devam edeceğim. Hayatın aslında bu mücadelelerle dolu olduğunun bilincinde olacağım. Çünkü hayat inanılmaz güzel anlarla dolu, İstanbul'un dizine yattığım an hissettiklerim gibi. İstanbul'un elini sıkıca tutup, aileme en mutlu yüzümü döneceğim. En önemlisi de aynada en güçlü yüzümü göreceğim.

9 yorum:

  1. Boyuna göre kilon iyiymiş ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oran olarak baktığında iyi ama gel sen onu popoma sor :D

      Sil
  2. Oyyyy ne kadar xayıfsız diyeleri asla dinlemee kendini nasıl mutlu hissediyorsan o. Hayatım boyunca hep spor ve meditasyon yapmak istedim ama bir kere bile başaramadım. Çok özeniyorum sana, helal olsun.
    İleride bir gün bu günlerine bakıcaksın ve hayl ettiğin yerde olduğunu göreceksin. Pes etmek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım benim hepimiz istediğimiz yerlerde olalım inşallah :)) ben de yıllardır yapamıyordum http://youtu.be/TJElLrpBetc şu linke baksana 5 tibet ritüeli diye bir yoga var yapması 15 dk bile sürmüyor ve sonunda birkaç dk meditasyon yapabiliyorsun ben öyle başladım ve baya fayda gördüm :)) video ingilizce türkçe de aratabilirsin inşallah sen de başlarsınn

      Sil
  3. Zayıflıkta, şişmanlıkta sorun bu devirde çünkü millete batıyor :D Bırakın isteyen, istediği gibi olsun :D Yoga yapman ne güzel, benim arkadaşım bir gün gitti ve olan iç huzurumu da kas ağrılarımla kaybettim dedi :D Şimdi spora başlayıp sonra yogayla devam edecekmiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sorma kime neyse!!! Hahaha evet yoganın meditasyon gibi yapıldığı sanılıyor ama alışık olmayanlarda kas ağrısı oluyor :D ben egzersiz yaptığımdan o kadar olmadı :D Bu arada hoşgeldin!!! :))

      Sil
  4. Bana da eskiden çok zayıfsın derlerdi, kilo al derlerdi, biraz kilo aldım şimdi de kilo almışsın deyip duruyorlar :D Neyseki kilosunu takan bir insan değilim ama her gördüğüm akrabamın bilmiyormuşum gibi söyleyip durması gına getirdi..
    Kilon gayet iyi, amaan basen de olsun o kadar :D

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar
    yazında anlattıklarının bir çoğu bende de var 162 boyunda ve 48-50 arası kiloda gider gelirim ve ben kilomdan çok memnunum 55 oldum bir kere kendimi çok kilolu ve çirkin hissettim. zayıfsın diyenlere gıcığım bende :D takipteyim seni de beklerim:D
    http://gullugalaksi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. kilolu değilmişsin ki ya.ah o cipsler yok mu o cipsler.benim de yerken vicdanım ağlıyor ama yine de yiyorum napayım.Spora nasıl zaman buluyorsunuz nasıl ? okula gidip gelmek dışında hiç bir belli aktivitem olmayan günde kesinlikle kendime vakit ayıramıyorum.Çok özendim çok.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...