20 Mart 2017 Pazartesi

Porselen Braketlerle 3. Günüm !

Şu an dişlerimde porselen tel var!!!


Evet cumartesi günü bir cesaret taktırdım teli. Bugün 3. gün. Teli taktırdıktan sonraki birkaç saat hiç ağrım olmamasına rağmen akşam ağrımaya başladı. Pazar günü ağrım arttı, bugün daha iyiyim ama hafif bir ağrı var. Ama kesinlikle ısırarak bir şey yiyemiyorum. O zaman dişlerim çürükmüş gibi inanılmaz bir ağrı oluyor. Yanlışlıkla dişlerim birbirine vurursa beynim zonkluyor. Braketlerim porselen olduğundan sigara, çay, kahve, soya sos, kırmızı şarap, köri sosu ve benzeri şeyleri tüketmemem gerekiyor. Sigara kullanmıyorum ama çay biraz zorluyor beni. Yeşilçay, elma çayı, kayısı çayı, adaçayı, ıhlamur, papatya ve benzeri içeceklerle idare etmeye çalışıyorum.

Keşke param olsaydı da daha önce taktırsaydım.. O kadar mutluyum ki dişlerim düzeleceği için. Üstelik braketler porselen olduğundan hiç kötü bir görüntü de oluşmadı. Yalnızca ortadan geçen tel normal tel renginde. Şimdiden alıştım görüntüye. Ama ağrısı çok gıcık. Hani sert bir et yerken bastırınca tatlı bir ağrı olur ya, ona benziyor ama devamlı olunca çok sinir bozuyor.

Şu an yalnızca çorba, kek, ev köftesi, haşlanmış patates gibi küçük parçalarla yenebilen ve ağızda dağılan şeylerle besleniyorum. Çok şükür ki yirmilik dişlerimin tamamını çektirmemişim. Onlara tel takılmadığı için ısırma konusunda biraz yardımcı oluyorlar. Eğer yirmilik dişlerinizi çektirmek zorunluluk değilse bence ortodontik tedaviden sonraya bırakın.

Bu akşam hangi filmi izlesem? Yoksa filmi bırakıp annemle Paramparça mı izlesem :D

4 yorum:

  1. kesinlikle çok hoş, bazen rahatlatıcı bazen hüzünlü ama hep umut dolu yazılar yazıyorsunuz. okudukça insanın içinde ''kim bu insan?'' diye tanıma isteği veya karşı konulmaz bir merak olmuyor değil :) işinizde ve hayatınızda mutluluklar. (inşallah bende yakında kendime güzel ve evime yakın bir iş bulurum,bu aileye yük olma hissi bitiriyor insanı!))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meli,
      Yorumun için sana kocamann teşekkür ederim o kadar mutlu oldum ki :)) hatta sesli bir şekilde gerçekten mii dedm. Umut dolu hissetmek istiyorum ben de, bunu yansıtabildiğime çok sevindimm. İnşallah sen de en yakın zamanda tam kalbine göre bir iş bulursun. 🙏🏼🙏🏼🙋🏼

      Sil
    2. Teşekkürler :))

      Sil
  2. geçmiş olsuuun. bi dee, film izliyceğin zaman blogumdaki film seçkilerine baak :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...