7 Ocak 2019 Pazartesi

Güzel Kararlar

Güzel bir şeylere başlamaya karar vermek insanı aşırı mutlu ve motive ediyor. Bu hafta, bana inanılmaz iyi hissettiren şeyler yaptım. Ve bu şeyler o kadar küçük şeyler ki aslında.. Ama verdiği mutluluk çok büyük. O kadar uzun zamandır eve yürürken yüzümde gülümseme yoktu ki, o iç huzuru o kadar özlemişim ki.

İki haftadır haftasonunu İstanbul'da geçiriyorum ve gerçekten dinlenmiş hissediyorum. Bu haftasonu da, bir sürü filtre kahve ve yüksek lisans sınavlarımıza çalışmayla geçse de, onun yanında aşırı keyifli çalıştım. Yıllar sonra hala bu kadar aşık olmak çok güzel.

Öncelikle, uzun vadeli kararlar verdim ve bence uygulaması keyifli olacak. Olacak çünkü uyguladıkça iyileştiğime tanık olacağım. Öyle inanıyorum. İşte böyle anlarda hayat çok ama çok keyifli geliyor. Bu arada kardeşimle barıştığımızı söylemiş miydim?



Blogları gezerken Sakura’nın blogunda mektuplaşma etkinliğini gördüm. Çocukluğumdan beri en sevdiğim şeylerden biri mektuplaşmak. Yazı yazayım, kırtasiye malzemeleri, kağıtlar, zarflar, kalemler alayım… Mektup arkadaşı bulmanın bir yolu varmış meğer. Instagramda mektup arkadaşı olanlar veya mektup arkadaşı arayanlar #penpal etiketiyle paylaşım yapıyormuş. Paylaşım yapanlardan yaş olarak yakın olan birkaç kişiye dm attım. İkisi Amerika’da biri İspanya’da yaşayan üç kadın geri dönüş yaptı. Ve görseniz o mektup zarfları o kadar renkli, o kadar süslü ve güzel ki… Ayrıca yazanlardan biri de benim gibi kırtasiye malzemelerini ve animeleri çok seviyormuş. Mektup gönderimi yaparken kırtasiye malzemeleriyle hediyeleşme de yapıyormuş. Yani artık dünyanın farklı yerlerinden 3 tane mektup arkadaşım var ve bu beni inanılmaz mutlu ediyor. Geçen gün eve dönerken Galata Kulesi’nin dibinde turistler için hediyelik eşya satan ve benim gibi Galata’da doğup büyümüş amcadan 5 tane çookk güzel kartpostal aldım. Ama kalın ve kaliteli kartlar satar he öyle dandik kartpostallardan değil. Resimler de aşağıda. Üçü mektup arkadaşlarım için. Kış temalı ve tramvaylı olan bana çocukluğumu, İstiklal’in güzel zamanlarını hatırlattığından kendim için aldım.




Bu penpal olayına siz de katılmak istiyorsanız sevgili blogger Sakura’nın yazısının linkini bırakıyorum.

https://sakuramevsimi.blogspot.com/2018/12/mektup-arkadasligi-nedir-mektup.html

Bugünlerde beni heyecanlandıran diğer küçük detay ipadim için klavye bulmuş olmam. Okulda yazarak not almak çok zor çünkü hocalar çok hızlı anlatıyor. Ayrıca klavye ile yazmaya o kadar alıştık ki ellerim baya ağrıyor. Günlüğümü bile artık bilgisayarda mı tutsam diye düşünüp sonra vazgeçiyorum. Bari o alışkanlığım güzel defterler ve kalemlerle devam etsin. Ipadde blog yazarken, uzun bir mail atarken veya çalışırken kullanmak için klavye arayışına girdim. Önüme sadece Logitech’in aşırı kaliteli ve pahalı klavyeleri çıktı. Ipad kılıflı, kılıfın önünde klavye var. En ucuzu 250 en pahalısı 800 küsür. En son gözümü karartmış alacaktım ki, arkadaşlarımdan birinin instagram storysinde ipad ve ayrı küçük bir klavye gördüm. Direk sordum tabi. Meğer Mumuso’dan yalnızca 45 TL’ye almış, o zaman indirimdeymiş ama olsun. Şu an 80 TL. Küçük, telefon dahil bluetoothu olan her şeye uyan bir klavye. Miniso’da da benzeri var. Benim gibi arayışta olan biri varsa bir göz atabilir. Benim klavyem henüz gelmedi, daha dün sipariş verdim ama arkadaşım baya memnun olduğunu söyledi. Klavye gelince yine paylaşırım.

Aldığım uzun vadeli kararlar daha çok sağlığımı düzeltip, anksiyetemi azaltmak ve hayat kalitemi yükseltmekle alakalı. İlerleyen günlerde daha detaylı paylaşacağım ama özet olarak günde vücudumun ihtiyacı olduğu kadar uyumak, ihtiyacım kadar su içmek, vitamin ve probiyotikleri aksatmamak, farkındalık meditasyonunu hayatıma tamamen uygulamak, yogayı asla aksatmamak, bütçe yapmak konularında ciddi ilerleme kaydedeceğim. Şimdi bunlar size çok basit gelebilir ama detaylı olarak açıkladığımda eminim siz de dikkat etmeye başlayacaksınız. :)

Herkese iyi haftalar.

18 yorum:

  1. ayy ne güzel haberleer her şey olumlu. yaa bizim deli kızın bohçası da senin orlarda doğup büyümüş. anılarını da anlat bir ara. ay sevindim oleeey. hatırladın mııı bende okumuştun, yirmialtı aralık, bana yorum yaptın, hep bunu istiyodum diyee, sakuranın yazısını koymuştumdu, ne güzel çok sevindim hiç bırakmaaa mektuplaşmayııı. ay işte bi de hep böyle huzurlu ol kiii. bi de araba al tamam oh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep,

      Evet ya bu ara öyle çok şükürr :)) ay doğru deep ben senden geçmiştim di miii

      Sil
  2. Daha çok mektup alan gönderen insanlar gördükçe mutlu oluyorum. Sana da umarım harika arkadaşlar kazandırır :). Ben de bir yılı aşkın süredir severek yapıyorum :).

    Yeni yılda dileklerinin gerçek olması dileğiyle :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri makinesi,

      Umarımm ben de çok istiyorum dünyanın her yerinde arkadaşım olsun :) çok teşekkür ederim ^^

      Sil
  3. Mektup arkadaşlığıı çok güzel. :) Tam bir nostalji, hala yapılıyor olması harika. :) Kartpostallar da çok güzelmiş. :) Güzel anılar sığdırırsın içine umarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem,

      Çok teşekkürlerr :) ben de aşırı sevindimm

      Sil
  4. Senin de bu güzel hobiye başlamana, buna benim vesile olmama o kadar sevindim ki... :)))

    YanıtlaSil
  5. Kart postallara bayıldım

    YanıtlaSil
  6. oh mis gibi kararlar. :) benim de benzer yeni yıl hedeflerim var bakalım nasıl olacak. meditasyon için bir uygulama kullanıyorum meditopia diye öneririm. sen nasıl yapıyorsun? anksiyete olayı galiba çağın hastalığı umarım bu yıl konuyu çözümleriz ve rahatlarız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu keçi,

      Çok hevesliyim bakalım nasıl olacak:) meditopia yı bir deneyeyim. Ya çözümlenebilecek mi bilmiyorum 22 nisana yine psikolog randevusu aldım..

      Sil
  7. Benimde var mektup arkadaşlarım ama 2018 de çok başarılı yazıştığımız söylenemez. 2019 da inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Çok renkli mutluluk verici bir yazı olmuş 💞

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel gerçekten mektuplaşma kalmadı sanıyordum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...